Dominic Thiem a fost subiectul celei mai mari surprize a primei zile de concurs de la Roland Garros. Cap de serie 4, austriacul a condus cu 2-0 la seturi în meciul cu Pablo Andujar, dar veteranul iberic a revenit și s-a impus în decisiv, obținând cea mai importantă vitorie a carierei.
Evident, la finalul partidei dezamăgirea a fost mare pentru Thiem, care a jucat 2 finale la Roland Garros (2018 și 2019) și avea mari așteptări de la această ediție. Austriacul spera să depășească chiar la Grand Slam-ul parizian perioada nefastă pe care o traversează de câteva luni.

Dominic Thiem recunoaște că după succesul de la US Open ceva s-a schimbat în viața sa

Roland Garros
Halep, reacție de mare campioană, după eșecul de la Roland Garros! Mesajul postat în miez de noapte
27/05/2022 LA 06:20
Oarecum ciudat, perioada neagră pentru Thiem a început chiar după ce a câștigat primul său titlu de Grand Slam, la US Open în 2020. Austriacul a recunoscut la conferința de presă de după meciul de azi că acel moment a fost unul de cotitură în cariera sa și nu știe când va reveni la forma care l-a dus la acea performanță.
"Este uimitor să atingi un obiectiv atât de mare (n.r. câștigarea unui Grand Slam), dar în același timp ceva este diferit după aceea. Așa cum am spus și înainte de începerea turneului, este un proces de învățare cuntinuu, dar, în ciuda înfrângerii care doare atât de mult, sper să pot reveni mai puternic decât înainte.Dar, acum, chiar nu știu când va veni acel moment", a spus Thiem la conferința de presă.
Orice lovitură de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
Roland Garros
Asul din mâneca lui Novak Djokovic la Roland Garros! Cu cine s-a antrenat înaintea meciului cu Nadal
16/06/2021 LA 19:12
Roland Garros
Toni Nadal: "Singura consolare pentru Rafa ar fi fost ca Novak Djokovic să fie învins de Tsitsipas"
15/06/2021 LA 11:29