Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tim Henman anticipează o surpriză plăcută la Paris: "Dacă ar câștiga Petra, ar fi o poveste grozavă"

Irina Aldea

Publicat 08/10/2020 la 16:07 GMT+3

Tim Henman, expert Eurosport proaspăt recrutat pentru ediția din 2020 a Roland Garros, a precizat că Petra Kvitova ar reprezenta povestea minunată a turneului parizian dacă cehoaica ar reuși să câștige al treilea titlu de Grand Slam din carieră.

Tim Henman

Credit imagine: Eurosport

Petra Kvitova a revenit în semifinalele turneului de la Roland Garros după opt ani. Favorită șapte pe tabloul principal, cehoaica are un parcurs perfect la Paris. Până în penultimul act al competiției, Petra nu a cedat niciun set și a trecut de Dodin, Paolini, Fernandez, Zhang și Siegemund, azi urmând a o întâlni pe favorita numărul 4 de la Paris, Sofia Kenin. Americanca le-a învins pe Samsonova, Bogdan, Bara, Ferro și Collins.
Până acum, în turneu, Kenin a avut parte de o mulțime de momente dificile și a cedat deja patru seturi. Singurul meci în care s-a impus în minimum de seturi a fost în turul al treilea, acolo unde a trecut de Irina Bara cu 6-2, 6-0. Tim Henman, semifinalist la Wimbledon, Roland Garros și US Open, a vorbit despre Petra Kvitova în studioul Eurosport din Londra și a avut doar cuvinte de laudă la adresa cehoaicei.
Petra Kvitova, povestea frumoasă de la Roland Garros 2020
Povestea Petrei Kvitova este despre perseverență, despre încăpățânarea de a rămâne mereu prezentă și de a refuza victimizarea, chiar dacă a trecut prin clipe extrem de dificile în 2016, atunci când a fost atacată cu un cuțit, în propria casă, fiind rănită la mâna stângă. Fostul număr doi mondial a trecut prin mai multe operații complicate de reconstrucție, în urma cărora medicii nu i-au garantat că va mai putea juca tenis. Atacatorul a fost prins și judecat, fiind condamnat la 11 ani de închisoare.
Kvitova a lipsit cinci luni din circuit în urma acelui moment teribil al vieții sale. În 2017, Roland Garros-ul a fost primul turneu de Grand Slam disputat de Kvitova după atacul teribil, pe care nu-l va uita niciodată. Iată că acum dispute semifinala de la Roland Garros și pornește cu șanse mari să cucerească al treilea titlu major al carierei, după trofeele de la Wimbledon, edițiile din 2011 și 2014.
Tim Henman a comentat pe marginea parcursului excepțional al Petrei și a spus că, dacă cehoaica va câștiga marele trofeul la Roland Garros 2020, s-ar contura o poveste minunată: "Ar fi o poveste incredibilă din foarte multe puncte de vedere dacă Kvitova ar câștiga Roland Garros. În primul rând, faptul că a revenit după acea întâmplare groaznică petrecută în decembrie 2016 reprezintă un lucru fantastic. De obicei o asociem pe Petra jucând foarte bine pe terenurile rapide, cu un stil de joc agresiv, ori la Roland Garros 2020 sunt condiții diferite, terenuri foarte încete, mult frig, condiții dintre cele mai grele pe care le putem întâlni la acest nivel. Așa că dacă ar reuși să revină cu victorie, cred că ar fi reușita carierei ei, fără doar și poate", i-a spus Tim Henman Barbarei Schett în cubul Eurosport din Londra.
PARCURSUL PETREI KVITOVA SPRE FINALA DE LA ROLAND GARROS 2020:
  • turul 1: 6-3, 7-5 cu Oceane Dodin (1 oră, 17 minute)
  • turul 2: 6-3, 6-3 cu Jasmine Paolini (1:24)
  • turul 3: 7-5, 6-3 cu Leylah Fernandez (1:54)
  • optimi: 6-2, 6-4 cu Zhang Shuai (1:25)
  • sferturi: 6-3, 6-3 cu Laura Siegemund (1:20)
  • semifinale - cu Sofia Kenin (cap de serie 4)
Emisiunile Eurosport din weekend - Roland Garros
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo