Iată ce ne rezervă primele patru dueluri ale "sferturilor", din programul zilei a zecea de la Roland Garros 2020:

1. Roland Garros 2020, sferturi: Rafael Nadal (#2) – Jannik Sinner, primul meci direct, pe Eurosport 1 și Eurosport Player

De 12 ori campion la Roland Garros, Rafa Nadal atacă semifinalele de la Paris având în față un jucător de doar 19 ani, aflat la debut, care s-a remarcat mai întâi ca un foarte promițător schior pentru Italia (8-12 ani). Sinner a fost campion național la schi. Apoi, a virat brusc și definitiv înspre tenis. Spaniolul avea aceeași vârstă ca Sinner când a debutat la Roland Garros, în 2005, începând o eră de dominație cum tenisul n-a mai văzut.
Roland-Garros
Casper Ruud - Emil Ruusuvuori - Roland-Garros
ACUM 3 MINUTE
"Este tânăr, devine mai bun pe zi ce trece. Joacă mai bine, și mai bine, și mai bine. M-am antrenat de câteva ori cu el, are un potențial imens, produce lovituri incredibile", a explicat Nadal, după calificarea în sferturi și un alt duel cu un puști aflat în căutarea afirmării – Sebastian Korda (20 ani).

2. Roland Garros 2020, sferturi: Elina Svitolina (#3) – Nadia Podoroska (Q), primul meci direct, pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Roland Garros a avut parte de surprize și în acest an, ca de fiecare dată. Deși US Open-ul s-a jucat chiar luna trecută, nicio jucătoare ajunsă în sferturi la New York nu se regăsește în această fază a competiției și la Paris. Iar pe jumătatea superioară de tablou, după eliminarea Simonei Halep, se dă o luptă crâncenă între patru jucătoare care nu au mai jucat niciodată o finală de Grand Slam.
Elina Svitolina este de departe jucătoarea cel mai bine clasată, dar și cea mai experimentată la acest nivel, având două semifinale de Grand Slam jucate în carieră. Favoritele au capotat însă rând pe rând la Paris, motiv pentru care sportiva din Ucraina nu poate sta prea confortabil cu statutul de favorită la gât.
În sferturi, Svitolina se luptă cu o jucătoare care pare că a mâncat jăratic magic ca-n povești în pauza provocată de pandemie, adunând nu mai puțin de 21 de victorii de la reluarea circuitului. Nadia Podoroska speră să egaleze performanța Gabrielei Sabatini, jucătoare abonată la semifinale la Paris, la începutul anilor ’90. Ea a trecut în pas de defilare de calificări, și-a asigurat deja un salt de 60 de poziții - în interiorul Top 70 WTA și știe să tragă de meciuri.

3. Roland Garros 2020, sferturi: Dominic Thiem (#3) – Diego Schwartzman (#18), 6-2 la "directe", pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Parcursul complicat al lui Dominic Thiem trece la nivelul următor. După 11 victorii consecutive – record în carieră și un maraton de trei ore și jumătate cu un puști care l-a alergat cu scurtă-lob cu o plăcere și o îndemânare de necrezut, campionul de la US Open are dificila misiune de a se capacita în fața unui alt jucător mic, rapid, ager, cu lovituri aspre și variate, cu plămâni cât pentru un batalion și doctorat în jocul pe zgură, nimeni altul decât cel care l-a învins pe Nadal la Roma, resetând practic așteptările tuturor jucătorilor de top pentru Roland Garros.
Schwartzman va fi mult mai proaspăt decât Thiem și se va hrăni cu încredere din victoria în set decisiv pe care i-a smuls-o în februarie 2019 pe zgură, la Buenos Aires, după minge de meci salvată. Argentinianul, cu un an mai mare decât Dominic, are victorie și pe hard în fața austriacului și va căuta să producă marea surpriză, după un parcurs fără set pierdut în primele patru tururi.
Cei doi sunt prieteni, iar Thiem, franc, dădea două posibile scenarii. "Dacă voi reuși să mă recuperez, va fi un meci interesant. Dacă nu o voi face, el va fi mare, mare favorit".

4. Roland Garros 2020, sferturi: Iga Swiatek – Martina Trevisan, primul meci direct, pe Eurosport 1 și Eurosport Player

Swiatek - Trevisan este un duel între două jucătoare ajunse în premieră în această fază a unui turneu de Mare Șlem. Poloneza vine după meciul-perfect jucat în fața Simonei Halep, iar italianca – după o surpriză la fel de impresionantă în fața lui Kiki Bertens.
Deși este cu șapte ani mai mare, Trevisan nu poate spune că are mai multă experiență decât puștoaica de 19 ani, având în vedere faptul că se află la debutul pe tabloul principal.
Cele două și-au împărțit victoriile în trecut, la junioare și în turnee minuscule de la nivelele inferioare ale tenisului. Casele de pariuri o dau favorită pe Swiatek, însă, în realitate, prezența oricăreia dintre ele în semifinale va fi la fel de surprinzătoare.
Programul meciurilor de la Roland Garros de pe Eurosport vă este oferit de OPPO.
https://i.eurosport.com/2020/10/07/2909098.jpg
Roland-Garros
Jessica Pagula - Anhelina Kalinina - Roland-Garros
ACUM 6 MINUTE
Roland-Garros
Leolia Jeanjean - Karolina Pliskova - Roland-Garros
ACUM 11 MINUTE