Ediția din acest an de la Roland Garros a furnizat surprize de proporții încă din primele faze ale competiției. Multe favorite au fost învinse surprinzător, Iga Swiatek fiind singura jucătoare care și-a respectat statutul și s-a calificat în optimi, după victoria de azi contra muntenegrencei Danka Kovinic.
Astăzi au avut loc ultimele partide din turul 3 și alte două sportive cotate la început cu șanse de a ajunge în fazele superioare au fost eliminate. Paula Badosa a abandonat disputa cu Veronika Kudermetova (3-6, 1-2), iar Aryna Sabalanka a pierdut în 3 seturi în fața Camilei Giorgi, scor 6-4, 1-6, 0-6.

Iga Swiatek, singura jucătoare din top 10 WTA rămasă în concurs la Roland Garros

Roland-Garros
Federer, reverență în fața lui Nadal, la o săptămână de când Rafa a câștigat al 22-lea Grand Slam
12/06/2022 LA 16:43
Așadar, Iga Swiatek este singura jucătoare din top 10 WTA rămasă în concurs. Niciodată în istoria turneului parizian nu s-a mai întâmplat ca în optimi să ajungă doar o sportivă din primele 10 clasate în ierarhia mondială.
În afara liderului mondial, doar 3 jucătoare din primele 20 ale lumii sunt încă în competiție: Jessica Pegula (11 WTA), care va juca cu Irina Begu în optimi, Leylah Fernandez (18 WTA) și Daria Kasatkina (20 WTA). Mai mult, din cele 32 de sportive care au avut statut de cap de serie, numai 11 s-au calificat în faza optimilor.
În aceste condiții, este aproape imposibil ca Iga Swiatek să nu triumfe la ediția din acest an la Roland Garros. Forma polonezei este uriașă și numai un moment de cădere în următoarele meciuri ar putea duce la o eliminare.
Tabloul optimilor de la Roland Garros
  • Iga Swiatek - Qinwen Zheng
  • Jessica Pegula - Irina Begu
  • Madison Keys - Veronika Kudermetova
  • Daria Kasatkina - Camila Giorgi
  • Martina Trevisan - Aliaksandra Sasnovich
  • Leylah Fernandez - Amanda Anisimova
  • Elise Mertens - Cor Gauff
  • Sloane Stephens - Jil Teichmann
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Roland-Garros
Top 5 lovituri de la Roland Garros 2022! Alcaraz a reuşit punctul turneului
06/06/2022 LA 11:17
Roland-Garros
Nadal a câştigat finala cu Ruud încă de la vestiare. Imaginile devenite virale
06/06/2022 LA 09:36