Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Favoritele au căzut pe capete la Roland Garros! Premieră istorică la Grand Slam-ulm parizian

Nicu Savin

Publicat 28/05/2022 la 21:54 GMT+3

Roland Garros 2022 este un turneu ieșit din comun, prin prisma faptului că aproape toate favoritele au părăsit competiția înainte de faza optimilor. Iga Swiatek este singura jucătoare din Top 10 WTA care este încă în concurs, ceea ce reprezintă o premieră istorică la Grand Slam-ul parizian.

Spain's Paula Badosa reacts as she plays against Russia's Veronika Kudermetova during their women's singles match on day seven of the Roland-Garros Open tennis tournament at the Court Suzanne-Lenglen in Paris

Credit imagine: Getty Images

Ediția din acest an de la Roland Garros a furnizat surprize de proporții încă din primele faze ale competiției. Multe favorite au fost învinse surprinzător, Iga Swiatek fiind singura jucătoare care și-a respectat statutul și s-a calificat în optimi, după victoria de azi contra muntenegrencei Danka Kovinic.
Astăzi au avut loc ultimele partide din turul 3 și alte două sportive cotate la început cu șanse de a ajunge în fazele superioare au fost eliminate. Paula Badosa a abandonat disputa cu Veronika Kudermetova (3-6, 1-2), iar Aryna Sabalanka a pierdut în 3 seturi în fața Camilei Giorgi, scor 6-4, 1-6, 0-6.

Iga Swiatek, singura jucătoare din top 10 WTA rămasă în concurs la Roland Garros

Așadar, Iga Swiatek este singura jucătoare din top 10 WTA rămasă în concurs. Niciodată în istoria turneului parizian nu s-a mai întâmplat ca în optimi să ajungă doar o sportivă din primele 10 clasate în ierarhia mondială.
În afara liderului mondial, doar 3 jucătoare din primele 20 ale lumii sunt încă în competiție: Jessica Pegula (11 WTA), care va juca cu Irina Begu în optimi, Leylah Fernandez (18 WTA) și Daria Kasatkina (20 WTA). Mai mult, din cele 32 de sportive care au avut statut de cap de serie, numai 11 s-au calificat în faza optimilor.
În aceste condiții, este aproape imposibil ca Iga Swiatek să nu triumfe la ediția din acest an la Roland Garros. Forma polonezei este uriașă și numai un moment de cădere în următoarele meciuri ar putea duce la o eliminare.
Tabloul optimilor de la Roland Garros
  • Iga Swiatek - Qinwen Zheng
  • Jessica Pegula - Irina Begu
  • Madison Keys - Veronika Kudermetova
  • Daria Kasatkina - Camila Giorgi
  • Martina Trevisan - Aliaksandra Sasnovich
  • Leylah Fernandez - Amanda Anisimova
  • Elise Mertens - Cor Gauff
  • Sloane Stephens - Jil Teichmann
Grand Slam-ul de la Roland Garros, al doilea al sezonului, este programat între 22 mai - 5 iunie și va putea fi urmărit în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo