Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Elina Svitolina, dezvăluiri tulburătoare la Roland Garros! Ucraineanca, discurs emoționant la Paris

Maria Olteanu

Actualizat 31/05/2023 la 19:56 GMT+3

Elina Svitolina (192 WTA) a reușit o revenire de senzație în meciul cu Storm Hunter (204 WTA) și s-a calificat în turul al treilea de la Roland Garros. La finalul meciului, ucraineanca a avut un discurs emoționant la conferința de presă, vorbind și despre situația din țara ei, afectată de război.

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Elina Svitolina, jucătoarea clasată pe locul 192 în ierarhia mondială, a reușit miercuri la prânz o revenire de senzație în meciul cu Storm Hunter (204 WTA).
Ucraineanca nu s-a regăsit deloc în primul set, pe care l-a pierdut cu 2-6, dar apoi a mai cedat doar 4 game-uri, câștigând următoarele două seturi 6-3, 6-1, la capătul unui joc care a durat aproape două ore.
Calificată în turul al treilea, în runda următoare Svitolina o va întâlni pe rusoaica Anna Blinkova, jucătoarea clasată pe 56 în ierarhia WTA.
După victorie, la conferința de presă, ucraineanca a făcut mai multe dezvăluiri tulburătoare, având un discurs emoționant despre ceea ce se întâmplă în țara sa natală, aflată în război cu Rusia.
"Vorbesc mult cu prietenii mei, cu familia mea din Ucraina, este oribil, dar acum s-au obișnuit. S-au obișnuit cu sirenele, s-au obișnuit să se adăpostească de îndată ce aud ceva. Nopțile nedormite sunt absolut groaznice, dar ei îmi spun că acum face parte din viața lor.
Este foarte trist și pentru copii, există o mulțime de videoclipuri despre asta... Au fost două zile când au fugit la adăposturi pe străzi, deoarece la amiază erau rachete care treceau peste Kiev. Ultimele luni au fost foarte grele în toată Ucraina, au fost rachete peste tot și a fost foarte greu pentru ucraineni în ultimele luni", a spus Svitolina despre situația din Ucraina.
CITEȘTE ȘI:

Elina Svitolina, dezvăluiri dureroase despre situația din Ucraina: "Simt furie, tristețe, durere în inima mea"

"Simt furie, tristețe, durere în inima mea când văd toate astea. Sunt în câteva grupuri de Telegram unde urmăresc știri din Odessa și din toată Ucraina și despre ce se întâmplă când sunt sirene, unde lovesc rachetele, câte rachete au fost doborâte de armata ucraineană etc.
În aceste momente, trăiesc cu un amestec de sentimente diferite, dar sunt sentimente rele, furie, tristețe... Este ca o greutate pe care o port în fiecare zi ca toți ucrainenii. Nu ne putem lipsi de asta. A făcut parte din viața noastră în ultimul an și jumătate.
Când intru pe teren, încerc să mă gândesc la spiritul de luptă de care dau dovadă toți ucrainenii. Ei luptă pentru libertatea lor în Ucraina, iar eu lupt aici, pe propriul meu front. Nu-mi permit să fiu tristă sau distrasă sau să pierd.
Îmi amintesc când a început războiul, eram în Monterrey, în Mexic, eram tristă și aproape că plângeam când am ajuns pe teren. Simțeam o greutate în mine și mi-am spus: 'Acum, de fiecare dată când intru pe teren, mă duc să dau totul, de vreme ce sunt aici să fac ceva pentru țara mea. Am un steag lângă numele meu, lupt pentru țara mea și o să fac asta de fiecare dată când ies pe teren!'", a adăugat Svitolina, la conferința de presă.
Roland Garros 2023 se desfãșoarã în perioada 28 mai – 11 iunie la Paris. Toate meciurile de la cel de-al doilea turneu de Grand Slam al anului se vãd în direct pe canalele Eurosport și pe aplicația Eurosport.
picture

Roland Garros 2023 se desfășoară în perioada 28 mai - 11 iunie, în direct pe Eurosport

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo