Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic e și el om! Casper Ruud a dezvăluit cum a reușit să îl învingă în premieră pe Nole, la Monte Carlo

Andrei Nicolae

Publicat 14/04/2024 la 09:31 GMT+3

Casper Ruud a obținut sâmbătă o victorie uriașă în semifinalele Masters-ului de la Monte Carlo, unde a trecut de Novak Djokovic. După meci, norvegianul a explicat cum a reușit să îl învingă pentru prima dată pe Nole, în fața căruia avea doar cinci înfrângeri până la momentul partidei de pe zgura monegască.

Djokovic, OUT în semifinale la Monte Carlo! Ruud, victorie de senzație și calificare în finală

Al 10-lea tenismen al lumii, Casper Ruud, l-a învins sâmbătă pe numărul unu mondial, sârbul Novak Djokovic, în trei seturi, 6-4, 1-6, 6-4, şi va juca finala turneului ATP Masters 1.000 de la Monte Carlo, dotat cu premii totale de 5.950.575 de euro. Casper Ruud, locul 10 ATP, a obținut prima sa victorie în faţa lui Novak Djokovic, într-o reeditare a finalei de anul trecut de la Roland Garros, încheiată cu victoria sârbului.
La conferința de presă organizată după meci, jucătorul de 25 de ani a dezvăluit cum a reușit să își impună pe plan mental că îl poate învinge pe Nole, deși sârbul părea că va reveni după un set secund formidabil. Ruud s-a gândit la înfrângerea lui Novak cu Luca Nardi de la Indian Wells din acest an și și-a dat seama că și liderul mondial poate fi vulnerabil și poate greși.
Astfel, numărul 10 mondial a reușit să se califice în finala de la Monte Carlo, unde urmează să dea peste Stefanos Tsitsipas, care l-a învins pe Jannik Sinner în cealaltă semifinală.
"Evident, Novak e Novak, este și el om. Uneori nu dă impresia asta, dar este ca orice alt om. Cred că ce m-a motivat și m-a ajutat puțin astăzi a fost poate gândul că a pierdut la Indian Wells cu Luca Nardi și mi-a arătat că este vulenrabil uneori. Nu de multe ori într-un an, dar în câteva zile poate fi învins.
Din fericire pentru mine, am putut să mă gândesc la aceste lucruri la sfârșitul setului al treilea și să profit de asta, să cred mai mult în mine acum că îl pot învinge, cam așa funcționează tenisul. Un balans fin. Dacă vezi pe cineva care a s-a descurcat foarte bine la începutul anului, e dificil să joci contra lor, pentru că te aștepți ca acel tip să fie imposibil de bătut. Dacă vezi însă că alți jucători l-au mai învins în trecut, ai și tu mai multă încredere în tine", a spus norvegianul la conferința de presă de după meci.
Citește și:

RUUD A SCHIMBAT CURSUL ISTORIEI LA MONTE CARLO, DUPĂ VICTORIA ÎN FAȚA LUI DJOKOVIC

Pentru prima dată în istorie, sau mai degrabă de când există clasamentul ATP, unii dintre cei mai buni jucători din lume și-au dat întâlnire în semifinalele de la Monte Carlo cu liderul mondial de la vremea respectivă, însă niciunul nu a reușit să se impună. Casper Ruud a devenit sâmbătă primul jucător de tenis din istorie (din 1973) care l-a învins pe numărul 1 mondial în semifinalele de la Monte Carlo.
Mai mult decât atât, Casper Ruud este al treilea jucător în ultimii 10 ani care obține prima sa victorie în fața unui jucător din Top 3 ATP după ce a pierdut primele 11 întâlniri de acest tip, după Fabio Fognini și Taylor Fritz (norvegianul avea un bilanț de 0-11 și un raport de 0-25 la seturi). În plus, jucătorii scandinavi au ajuns în finale consecutive la turneul Masters de la Monte Carlo (Holger Rune în 2023 și Casper Ruud în 2024) pentru prima dată în ultimii 37 de ani (Joakim Nystrom în 1986 și Mats Wilander în 1987).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo