Pe 20 aprilie, Wimbledon a anunțat că interzice jucătorilor ruși și bieloruși să concureze în acest an la All England Club. Potrivit oficialilor de la Wimbledon, decizia a fost luată în semn de protest față de războiul pornit de Rusia în Ucraina. Decizia a fost foarte criticată în întreaga lume, oamenii considerând că nu este decât o mișcare politică.
Shamil Tarpischev, președintele Federației ruse de tenis, a transmis că este recunoscător pentru cei care îi apără pe tenismenii ruși. El a precizat că nu contează ce crede racheta numărul 1 a Ucrainei în circuitul feminin de tenis, Elina Svitolina. Aceasta din urmă a spus nu cu mult timp în urmă căi-ar plăcea ca ai ei colegi din Rusia și Belarus să își împărtășească poziția față de invazia Rusiei în Ucraina și să o facă public.
CITEȘTE ȘI:
Tenis
Regal pe Philippe-Chatrier, luni la Paris, cu actori de gală: Swiatek, Krejcikova, Nadal și Djokovic
ACUM 3 ORE

Elina Svitolina, pusă la punct de șeful Federației ruse de tenis

"Este foarte trist, ne doare foarte tare și nu înțelegem de ce anume [jucătorii ruși și bieloruși] nu au venit la noi să ne spună că sunt împotriva războiului. Pentru noi, pentru ucraineni, este foarte important ca ei să vorbească, să aleagă de ce parte vor să fie. Vrem să știm, vrem să ne simțim în siguranță în această privință. Pentru că, dacă nu își spun părerea în această privință, nu știm dacă își susțin guvernul, dacă susțin acțiunea armatei", a declarat Svitolina The Associated Press.
Shamil Tarpischev, președintele Federației ruse de tenis, a avut o reacție total ieșită din comun când a vorbit despre Elina Svitolina: "Nu este nevoie să acordați atenție la ceea ce spune Svitolina, aceasta nu este doar opinia mea, ci și ceea ce cred mulți alții. Din cauza oricărei declarații, jucătorii ruși pot fi excluși din unele competiții. Acum jucăm, totul este în regulă cu noi. Este o prostie să reacționăm în vreun fel la ce spune ea. Cine este Svitolina? Absolut nimeni".
Tenis
Moment inedit la Roland Garros. A refuzat să părăsească arena, după ce a întrerupt meciul lui Sakkar
ACUM 3 ORE
Roland-Garros
Roland-Garros : Fabio Fognini vs Alexei Popyrin
ACUM 3 ORE