În ultima vreme, Tsitsipas a fost sursa mai multor controverse în circuit, ca urmare a tacticii pe care o folosește aproape mereu când e în dificultate: la capătul unui set pierdut, grecul își ia pauză de vestiar și rămâne acolo minute bune, încercând să își scoată adversarul din ritm. Grecul a fost dur criticat pentru acest gest.
Deși a trecut mai bine de o lună de la US Open, scandalul pauzelor de vestiar nu s-a sfârșit și pare că este o temă tot mai discutată în circuit, mai ales la masculin. Andy Murray a fost cel mai mare critic al lui Tsitsipas: "Ceva nu e în regulă și trebuie să se schimbe. Totuși vorbim despre pauzele de toaletă. E frustrant pentru mine, sună a frustrare pentru că am pierdut, dar aș fi spus același lucru și dacă aș fi câștigat, pe cuvânt. Nu a avut niciun sens ce s-a întâmplat și o știe prea bine. Cred că Tsitsipas e un jucător genial, dar mi-am pierdut respectul pentru el", a delcarat britanicul după ce a fost învins în turul 1 la US Open.
Tenis
Mouratoglou știe de ce nu au câștigat mai mult Medvedev și Tsitsipas: "Le-a afectat încrederea!"
25/11/2022 LA 11:34

Reilly Opelka îi ține partea lui Tsitsipas în acest scandal

Cel mai bine clasat jucător al SUA, Reilly Opelka, a fost și el întrebat ce părere are despre pauzele lungi de vestiar pe care le iau unii jucători. Americanul crede că grecul nu a greșit așa cum spun criticii săi și spune că el însuși a fost vizat de atacuri din cauza pauzelor de vestiar: "Și eu am luat pauze de vestiar mai lungi la Toronto și am fost criticat, dar o spun din nou, nimeni nu știe cu adevărat situația.
Mi-a luat 6 minute să ajung la vestiar, apoi 3 sau 4 minute să-mi dau jos șosetele ude și să-mi iau altele uscate, apoi pantofii de sport, să mi-i leg. La US Open m-am schimbat foarte rapid în meciul cu Basilashvili, cred că în 2 minute am fost gata, iar el se plângea... omule, ce vrei să fac? Cine naiba te crezi ca să te plângi pentru așa ceva? Te plângi pentru că Murray s-a plâns și acum e la modă să faci asta", a spus Opelka pentru Inside Tennis.
Nitto ATP Finals
Andrey Rublev, copleșit de atmosfera de la Turneul Campionilor! "Nu meritam o așa susținere"
21/11/2022 LA 17:08
Nitto ATP Finals
Nitto ATP Finals : Rezumatul partidei Tsitsipas - Rublev
19/11/2022 LA 06:49