"Am văzut afirmațiile atribuite lui Shuai Peng și filmările apariției sale publice. Cu toate acestea, informațiile despre acuzațiile de abuz și faptul că ea nu a fost văzută de două săptămâni rămân foarte îngrijorătoare", a scris Nabila Massrali, purtătoarea de cuvânt a diplomației UE, într-un mesaj transmis agenției France Presse.
"Nu suntem în măsură să comentăm acuzațiile în sine, dar cerem să se efectueze urgent o anchetă completă și transparentă. Solicitările de informații sigure sunt legitime. Cerem în continuare guvernului chinez să furnizeze dovezi independente și verificabile cu privire la situația ei și la locul în care se află. Sperăm că ea își va putea relua curând activitățile sportive și extrasportive normale", a declarat purtătoarea de cuvânt.
Shuai Peng (35 ani), campioană în proba de dublu feminin la Roland Garros, în 2014, a intrat în atenția internațională la începutul acestei luni, când a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Weibo în care susținea că a fost violată de fostul vicepremier chinez Gaoli Zhang.
Tenis
Anunțul făcut de Shuai Peng, tenismena "dată dispărută", în pline Jocuri Olimpice
07/02/2022 LA 09:06
Mai multe vedete ale tenisului mondial, da Chris Evert la Novak Djokovic, precum și mai multe țări occidentale, în frunte cu Statele Unite, au cerut Beijingului să facă lumină în privința situației jucătoarei.
"Soarta campioanei de tenis Shuai Peng a generat îngrijorare în rândul statelor membre ale UE", a declarat marți reprezentantul UE în China, Nicolas Chapuis, deplângând "zidul tăcerii" observat la partea chineză.

Shuai Peng a apărut în weekend-ul trecut

Peng a reapărut în weekend-ul trecut, într-un restaurant din Beijing și apoi în timpul unui turneu de tenis din capitala Chinei, potrivit videoclipurilor publicate de presa oficială.
Duminică, ea a vorbit prin videoconferință cu Thomas Bach, președintele Comitetului Internațional Olimpic. Potrivit reprezentanților CIO, Shuai Peng a explicat că este "în siguranță și sănătoasă" la domiciliul său din Beijing, dar "și-ar dori ca intimitatea să-i fie respectată".
WTA, organizația jucătoarelor profesioniste de tenis, s-a arătat însă sceptică după difuzarea acestor imagini. ''A fost bine s-o vedem pe Peng Shuai în videoclipuri recente, dar acestea nu vor atenua sau risipi îngrijorarea WTA cu privire la bunăstare ei și capacitatea de a comunica fără cenzură sau constrângere.
Acest videoclip nu schimbă apelul nostru pentru o anchetă totală, corectă și transparentă, fără cenzură asupra acuzației de agresiune sexuală formulată de ea, problema care a dat naștere preocupării noastră inițiale'', a precizat o purtătoare de cuvânt a WTA.
Sursa: AGERPRES
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Tenis
Decizie istorică la Australian Open. Ce tricouri au voie să poarte fanii prezenţi în tribune
25/01/2022 LA 10:42
Australian Open
AUSTRALIAN OPEN LIVE BLOG | Ruse și Cristian au pierdut în turul 2. Zverev și Nadal au impresionat
19/01/2022 LA 12:44