Finalistul de anul trecut de la Flushing Meadows este primul dintre cei patru semifinaliști ai tabloului masculin de la US Open 2020 care a anunțat că nu va participa săptămâna viitoare la turneul Masters 1000 de la Roma, sperând să reușească să joace o nouă finală pe Arthur Ashe Stadium, duminică.
Daniil Medvedev și-a comunicat decizia la scurt timp după victoria clară din sferturile de la US Open, în fața conaționalului Andrey Rublev, fără să mai aștepte deznodământul semifinalei cu Dominic Thiem, programată vineri noapte - nu înainte de ora 00.30 a României și transmisă în direct de Eurosport.

Medvedev s-a retras de la Roma: de ce decizia rusului este una logică

Roland Garros
Jeanjean, avertisment pentru Irina Begu, înainte de meciul direct la Roland Garros: "Savurez clipa"
ACUM 26 MINUTE
Parcursul de până în semifinale îl arată pe Daniil Medvedev drept cel mai în formă jucător de la US Open 2020.
Rusul este singurul tenismen care nu a pierdut set în primele cinci meciuri la această ediție a turneului de Mare Șlem american și nici nu a jucat vreun meci mai lung de două ore și jumătate, spre deosebire de Thiem, Zverev și Carreno Busta. Medvedev este, totodată, singurul dintre semifinaliștii acestei ediții care a mai jucat în finală la Flushing Meadows, dar și jucătorul cu cele mai multe meciuri câștigate pe hard din 2018 încoace (99, față de 92 ale lui Novak Djokovic). Totodată, istoricul meciurilor directe cu Dominic Thiem, aflat doar cu un loc mai sus pe lista capilor de serie decât rusul, îl avantajează și el: Medvedev s-a impus în cel mai recent duel pe hard, de anul trecut, de la Masters-ul de la Montreal, cu un categoric 6-3, 6-1.
Daniil Medvedev este, astfel, îndreptățit să își facă planuri pentru finală, chiar dacă în semifinale va înfrunta finalistul din acest an de la Australian Open, un jucător care s-a consacrat ca un excelent competitor pe zgură, dar care a reușit deja să rupă frontierele suprafeței roșii și să obțină performanțe notabile și pe hard.
Pentru toți cei patru semifinaliști de pe tabloul de la US Open, participarea mai departe la Masters-ul de la Roma, mutat din cauza pandemiei de coronavirus din primăvară în toamnă, este extrem de problematică. Cum BNL Internazionali D'Italia se joacă imediat după US Open, ei ar avea de făcut o călătorie lungă, ar trebui să schimbe continentul și suprafața, să se acomodeze la un nou fus orar radical diferit - totul în doar câteva zile. Evident, miza turneului de la Roma este dublă, acesta fiind practic principalul test înainte de Roland Garros.
Pentru Danill Medvedev, decizia de a sări peste întrecerea de la Roma pare a fi cel mai ușor de făcut, în comparație cu Thiem - finalist la ultimele două ediții de Roland Garros, Zverev - sfertfinalist la Openul Francez în 2018 și 2019 și Carreno Busta - sfertfinalist la Paris în 2017. Și asta pentru că Medvedev nu a reușit până acum să câștige nici măcar un meci la Roma sau la Roland Garros. Rusul a jucat pe zgura italiană în 2018 și 2019, iar pe cea franceză în 2017, 2018 și 2019, fără a obține vreo victorie. La fel de dezamăgitoare au fost pentru Medvedev și toate prezențele la Masters-ul de la Madrid, singurul rezultat notabil al rusului pe zgură fiind o semifinală jucată la Masters-ul de la Monte Carlo, în 2019.
Roland Garros
"Djokovic și Zverev au plătit!" Presa din Germania, dură la adresa Irinei Begu după ieșirea avută
ACUM 44 MINUTE
Roland Garros
Halep, consolată de colegele din circuit după eliminarea de la Roland Garros! Mesajele primite
ACUM 2 ORE