Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep intră prima în scenă la US Open! Alte trei românce vor juca luni la Flushing Meadows

Andrei Nicolae

Actualizat 28/08/2021 la 10:09 GMT+3

Gabriela Ruse o avea ca adversară pe Marketa Vondrousova (Cehia), finalistă la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în turul 1. O confruntare sută la sută românească a fost împierdicată de o sportivă din Spania, adversara Anei Bogdan

Simona Halep - US Open

Credit imagine: Getty Images

România va avea cinci reprezentante pe tabloul principal de simplu la US Open, ultimul turneul de Grand Slam al anului, care debutează luni. Simona Halep, Sorana Cîrstea, Irina Begu și Ana Bogdan au obținut calificarea directă, grație clasamentului WTA.
Gabriela Ruse a completat delegația tricoloră, după ce s-a calificat aseară pe tabloul principal. În ultimul tur, românca a trecut în două seturi, scor 6-3, 6-0, de Federica Di Sarra, ocupanta locului 237 WTA.

Gabriela Ruse va avea parte de o adversară teribil de dificilă în turul 1

Între timp, organizatorii au distribuit și cele 16 sportivi din calificări pe tablou. Iar Gabriela Ruse va avea parte de o adversară teribil de dificilă, pe Marketa Vondrousova (Cehia), finalistă la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Adversara româncei ocupă locul 40 în ierarhia WTA.
Simona Halep (13 WTA) va avea o misiune complicată în primul tur de la US Open, acolo unde o va întâlni pe Camila Giorgi (36 WTA), recent campioană la Montreal în această vară. Vestea bună înaintea acestei lupte este că Simona Halep s-a antrenat fără fașă la piciorul drept.
Sorana Cîrstea (38 WTA) o va avea și ea un meci greu în fața rusoaicei Veronika Kudermetova (31 WTA), în timp ce Irina Begu (74 WTA) o va întâlni pe Andrea Petkovic (66 WTA). Până la debutul de la US Open, Irina va juca în această seară în finala de la Cleveland.
Irina Begu
Ana Bogdan (106 WTA), cea de a patra jucătoare calificată direct pe tabloul principal de la US Open, va juca în primul tur de la New York cu o jucătoare venită din calificări, spaniola Rebeka Masarova (22 ani), clasată pe locul 231 WTA. Iberica a eliminat-o în ultimul tur al calificărilor pe Jaqueline Adina Cristian, cu 2-6, 6-2, 6-4, astfel că a "impiedicat" o confruntare sută la sută românească în prima zi.

Cum intră reprezentantele României în concurs

În prima zi vor evolua nu mai puțin de patru reprezentante. Simona Halep va intra chiar în primul meci pe "Grandstand" (a treia arenă din cadrul complexului de la Flushing Meadows), de la ora 18:00. Gabriela Ruse va juca pe terenul nr. 4, al treilea meci al zilei (undeva în jurul orei 22:00). Irina Begu va evolua tot în al treilea joc pe terenul nr. 12 (în jurul orei 22:00), la fel ca și Ana Bogdan, pe terenul nr. 9.
Sorana Cîrstea este singura reprezentantă a României care va juca marți, în ziua a doua.
US Open se desfășoară în perioada 30 august - 12 septembrie, în direct pe Eurosport. Toate partidele vor fi disponibile pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo