Jucătorul german de tenis Alexander Zverev, nr. 2 mondial, care a reluat antrenamentele în urmă cu cinci zile după grava accidentare din semifinalele turneului de la Roland Garros, s-a arătat pesimist, joi, în privința unei eventuale participări la turneul de Mare Șlem de la New York, US Open, programat în perioada 29 august-11 septembrie.
"Evident, eu voi încerca să fiu prezent la US Open, chiar dacă va fi foarte din scurt", a explicat Zverev, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Hamburg, citat de Agerpres.
În caz contrar, el speră să revină pe teren cel mai târziu pentru faza grupelor Cupei Davis în orașul său natal, Hamburg, între 13 și 18 septembrie, având adversare Franța (14 septembrie), Belgia (16) și Australia (18).
Tenis
Simona Halep, alături de Djokovic, Swiatek și Kyrgios la evenimentul anului 2022! Anunțul momentul
IERI LA 12:25
În semifinalele de la Roland Garros, pe 3 iunie, jucătorul german de 25 de ani a fost constrâns la abandon înainte de jocul decisiv din setul doi contra lui Rafael Nadal, în timp ce cei doi jucau de peste trei ore.
La o întoarcere, glezna dreaptă a lui Zverev s-a răsucit complet, iar jucătorul a părăsit terenul de joc în scaun cu rotile, revenind câteva minute mai târziu în cârje pentru a-și oficializa abandonul la scorul de 7-6 (10/8), 6-6 pentru spaniol.

Șoc în semifinala Nadal - Zverev! Germanul scos în scaunul cu rotile după o accidentare groaznică

Examenele medicale efectuate au descoperit o ruptură de trei ligamente externe la glezna dreaptă, o leziune care a necesitat o intervenție chirurgicală și o perioadă de recuperare.
La două luni de la operație, Zverev, campionul olimpic de la Tokyo de anul trecut, a putut juca tenis duminică, fără dureri.
Citește și:

Alexander Zverev a dezvăluit că suferă de diabet

La finalul săptămânii trecute, Alexander Zverev a făcut o dezvăluire tulburătoare. Germanul a recunoscut că suferă încă din copilărie de diabet de gradul 1, o boală destul de gravă, care însă poate fi ținută sub control cu un tratament adecvat și cu un mod de viață sănătos.
Diabetul este o boală metabolică care împiedică organismul să producă insulină, iar cei care suferă de această afecțiune, cum e cazul lui Zverev, trebuie șă-și injecteze insulină pe viață.
În urma fotografiilor și videoclipurilor postate de german pe rețelele de socializare de-a lungul timpului, au apărut zvonuri de ceva vreme că ar avea diabet, deoarece în multe postări s-a putut observa o seringă tipică de insulină lângă el. Zverev nu a comentat niciodată aceste zvonuri, dar acum a decis să facă totul public.
Zverev a declarat că se simte confortabil să facă anunțul în acest moment al carierei. Numărul doi mondial a înființat "Fundația Alexander Zverev – Lupta împotriva diabetului", prin care încearcă să-i ajute pe copiii care suferă de această maladie.
"Acum sunt puțin mai în vârstă și am avut câteva succese, așa că mă simt suficient de confortabil să ies cu această veste. Sunt într-o situație privilegiată în care pot trăi viața pe care mi-am dorit dintotdeauna să o trăiesc.
Întotdeauna mi-am dorit să joc tenis, să călătoresc la turnee în întreaga lume și mereu mi-am dorit să fiu cel mai bun jucător de tenis din lume. Faptul că am putut să-mi realizez visele s-a datorat în principal părinților mei și fratelui meu. Ei m-au susținut întotdeauna necondiționat și încă fac asta. De aceea cred că este foarte important să dau ceva înapoi și să ajut alți pacienți să-și urmeze visele", a spus Zverev.
Tenis
Carlos Alcaraz a dezvăluit cine le va lua locul lui Federer, Nadal și Djokovic: "Suntem noul Big 3!"
19/09/2022 LA 13:56
US Open
OFICIAL | Alexander Zverev, OUT de la US Open! Germanul s-a retras din cauza accidentării la gleznă
22/08/2022 LA 14:44