Turneul de Grand Slam de la US Open a dat naștere mai multor controverse la această ediție din cauza pauzelor luate de anumiți sportivi. Fie de vestiar între două seturi, fie pentru îngrijiri medicale. Ultimul caz a apărut în cadrul disputei dintre Garbine Muguruza și Barbora Krejcikova, ce a avut loc în noaptea de duminică spre luni în România și încheiată cu victoria reprezentantei Cehiei în două seturi, cu 6-3, 7-6 (4).
De două ori campioană la Grand Slam, Muguruza i-a spus cehoaicei, în timp ce au strâns rapid mâna după terminarea ultimului punct, că a avut un comportament "atât de neprofesionist", făcând referire la acea pauză pe care a luat-o cehoaica în momentul în care iberica se afla pe un val ascendent în setul secund.
US Open
Aryna Sabalenka – Leylah Fernandez, prima semifinală la US Open în turneul feminin
08/09/2021 LA 01:17

Krejcikova dă replica, după ce a fost acuzată că a trișat la US Open 2021

Fanii deopotrivă cu anumiți analiști din lumea tenisului au acuzat-o și ei pe Krejcikova pentru comportamentul de pe teren și au numit-o "trișoare". Campioană anul acesta la Roland Garros, Krejcikova a solicitat o pauză medicală la scorul de 6-5 pentru Muguruza în setul secund.
După reluarea jocului, sportiva din Cehia a câștigat șapte puncte la rând! A egalat la 6-6, a făcut 3-0 în tiebreak și a luat practic o opțiune decisivă pentru calificarea în sferturile de finală. Acum, după ce a fost eliminată în sferturi de Sabalenka, Krejcikova a oferit replica: "Am fost într-o situație foarte grea. Nu mă așteptam să fiu atât de criticată, atât de acuzată. M-am simțit umilită de o campioană de Grand Slam... lucru pe care nu l-am mai întâlnit.
E dificil, sunt tristă pentru că după ce meciul s-a încheiat mi-a luat o oră până să ajung la vestiar. Am fost într-o stare foarte proastă. Aveam crampe groaznice. Nu am experimentat niciodată așa ceva, dar da, e ceva dincolo de camerele de luat vederi, ceva ce nimeni nu poate vedea, însă este real", a spus Krejcikova.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
Nici o zi fără un scandal la US Open din cauza pauzelor!
06/09/2021 LA 09:08
US Open
Krejcikova e în premieră în sferturi la USOpen, la prima participare! Cehoaica, victorie cu Muguruza
06/09/2021 LA 05:09