Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Timea Babos, exclusă de la US Open: "Stau în bucătărie și plâng. Pur și simplu nu înțeleg"

Cristian Mihală

Publicat 07/09/2020 la 16:33 GMT+3

Timea Babos a reacționat, după ce ea și partenera din proba de dublu, Kristina Mladenovic, au fost excluse de la US Open. Franțuzoaica a intrat în contact cu Benoit Paire, depistat pozitiv la coronavirus înainte de startul turneului.

Timea Babos

Credit imagine: Getty Images

Campioanele de la Australian Open de la începutul acestui an au fost retrase de pe tabloul principal de dublu de la US Open, sâmbătă, înaintea duelului din faza optimilor de finală cu Gabriela Dabrowski și Alison Riske.
O măsură care a afectat-o teribil pe Timea Babos, sportiva maghiară dezvăluind, pe o rețea de socializare, cât de nedreptățită se simte.
"Stau în bucătărie și plâng. Nu am avut timp pentru nimic până acum și abia acum încep să realizez ce s-a întâmplat și pur și simplu nu înțeleg. Este teribil de nedrept pentru toți, nu văd niciun motiv acceptabil pentru care ar fi trebuit să se întâmple aceste lucruri", a scris Timea Babos pe Instagram.
Măsura e cu atât mai greu de înțeles de către sportiva din Ungaria cu cât alți sportivi care au intrat în contact cu Paire nu au fost supuși acelorași sancțiuni. Totul în contextul în care Babos a efectuat 4 teste de COVID-19, toate negative, în timp ce Mladenovic a fost testată de nu mai puțin de 11 ori, de fiecare dată rezultatul fiind același: jucătoarea din Hexagon nu are coronavirus
"Cu toate astea, am fost excluse. Am fost descalificate deși ceilalți care au intrat în contact cu el au putut să joace", a mai scris Babos.
Fost număr unu mondial la dublu, Babos a câștiat trei turnee de Grand Slam (Australian Open 2018 și 2020 și Roland Garros 2019). Ea a ajuns la US Open în finală, în urmă cu doi ani.

Mladenovic i-a pus la zid pe oficialii de la US Open

Mladenovic a pierdut ireal partida din turul secund de la Flushing Meadows, fiind învinsă de Varvara Gracheva, după ce a condus cu 6-1, 5-1. Din acel moment, sportiva din Hexagon a mai câștigat un singur game, mergând în tie-breakul setului secund, pentru ca apoi să cedeze la 0 manșa decisivă.
La conferința de presă, Mladenovic s-a dezlănțuit asupra organizatorilor de la US Open, aducând acuze grave.
"Nu e acceptabil cum suntem tratați. Și pentru a face un pas în dreapta trebuie să ceri permisiunea. Nu avem libertate de mișcare, nu avem identitate, nu mai avem nimic. Am senzația că suntem toți prizonieri, criminali. Pentru cel mai banal lucru, trebuie să ceri voie. Suntem testați zi de zi, cred că am 30 de teste până acum. Nu călcam la US Open dacă știam ce se întâmplă, trăim un adevărat coșmar. Suntem fără putere și nu avem ce face decât să suferim", a spus "Kiki".
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo