După ce a impresionat la Wimbledon, unde a ajuns în a doua săptămână, Emma Răducanu ia pe sus acum New York-ul. Sportiva cu origini în țara noastră a avut nevoie de 7 mingi de meci pentru a trece de Voegele, dar în cele din urmă a obținut o calificare facilă în manșa secundă, scor 6-2, 6-3.
La final, un fan român din tribune a venit la marginea terenului pentru autograf și a ținut să o felicite pe Răducanu pentru performanța sa. "Ești cea mai tare", i-a transmis suporterul Emmei, care imediat a replicat, în română: "Mulțumesc foarte mult".
US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52
Înțelegând că e vorba de o discuție în română, o fană aflată în apropiere a întrebat-o pe Răducanu: "Emma, vorbești română?". "Puțin", a fost răspunsul sportivei, care s-a folosit și de degete pentru a cuantifica ale sale cunoștințe în limba tatălui său.

Emma Răducanu are rădăcini în România și China. Le are ca idoli pe Halep și Na Li

Născută în Canada, din tată român și mamă din China, Emma a ajuns la Londra la 2 ani, când părinții săi au fost mutați cu jobul.
Răducanu e extrem de interesată de rădăcinile sale, motiv pentru care a vizitat atât China, cât mai ales România, care îi este mai accesibilă geografic.
"Bunica mea locuiește în centrul Bucureștiului. Merg la ea de câteva ori pe an, este foarte frumos, iar mâncarea este incredibilă. Mamaia gătește special, îmi plac enorm prăjiturile făcute de ea. Am legături puternice cu Bucureștiul", a spus Emma Răducanu, într-un interviu dat în urmă cu doar câteva luni.
Răducanu e extrem de conectată la țările din care provin părinții ei, astfel că nu întâmplător și-a ales drept idoli pe cele mai mari tenismene din istoria României și Chinei: Simona Halep și Li Na, ambele câștigătoare de titluri de Grand Slam.
"Ambele m-au ajutat, mentalitatea lor am adus-o în jocul meu. Ambele au muncit enorm și sunt un exemplu", a punctat Emma Răducanu.
În turul următor la US Open, Răducanu are parte de un adversar la îndemână, urmând a o întâlni pe asiatica Zhang. Emma trebuia să fi jucat în primul tur cu Jennifer Brady, dar sportiva din SUA a declarat forfait chiar înainte de startul competiției.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44