Carlos Alcaraz (55 ATP) este în sferturile de finală ale turneului de la US Open. Tânărul în vârstă de 18 ani a reușit să se califice pentru prima oară în cariera sa în această fază la un turneu de Grand Slam, după ce l-a învins în optimi pe Peter Gojowczyk (141 ATP), scor 5-7, 6-1, 5-7, 6-2, 6-0. Această victorie, în care puștiul spaniol a revenit de la 1-2 la seturi, vine după ce Alcaraz a reușit o altă victorie impresionantă în turul anterior, atunci când l-a eliminat pe favoritul numărul trei al competiției, grecul Stefanos Tsitsipas, tot într-o partidă de cinci seturi.

US Open 2021: Rezumatul meciului Carlos Alcaraz - Peter Gojowczyk

US Open
Marion Bartoli, despre performanța Emmei Răducanu: "Nu poți fi norocoasă 10 meciuri la rând"
19/09/2021 LA 11:52

Alex Corretja, impresionat de Carlos Alcaraz

Fostul număr 2 mondial și expert Eurosport, Alex Corretja, este impresionat de parcursul tânărului său compatriot. Acesta a remarcat modul în care Alcaraz a gestionat partida din optimile de finală cu Gojowczyk, tânărul spaniol fiind într-o postură diferită față de meciul cu Stefanos Tsitsipas.
"Ce a realizat Carlos Alcaraz în optimile de finală este impresionant. Acum două zile s-a distrat în meciul cu Tsitsipas, a fost mai agresiv și a jucat fără rețineri. În meciul cu Gojowczyk a trebuit să lupte mai mult, să sufere, să se apere, să se simtă prost. Mingea nu a fost la fel de rapidă din cauza condițiilor, iar Gojowczyk a lovit tare și plat, ceea ce l-a pus într-o postură dificilă pe Alcaraz, care a căutat poziții bune pe teren ca să se simtă confortabil.
Este un puști cu atitudine de veteran, iar astăzi a demonstrat că este făcut să fie campion. Ce a făcut zilele trecute cu Tsitsipas a fost foarte dificil, dar am văzut atâția băieți tineri câștigând un meci deosebit de greu, iar ziua următoare sunt obosiți și dispar. Carlos a suferit foarte mult astăzi și a acceptat situația, de aceea mă bucur că merge mai departe. Are o șansă foarte bună să ajungă în semifinale, dar trebuie să vedem cum se va recupera din punct de vedere fizic și mental după două meciuri de cinci seturi", a spus Alex Corretja.
În sferturile de finală, Carlos Alcaraz îl va întâlni pe Felix Auger-Aliassime (15 ATP), cel care a trecut în optimile de finală de Frances Tiafoe (50 ATP), scor 4-6, 6-2, 7-6(6), 6-4.
Orice lovitură de la US Open de pe Eurosport vă este oferită de Unibet.
US Open
"Emma, ce faci cu banii de la US Open?". Răspuns de mare campioană oferit de Răducanu
17/09/2021 LA 11:21
US Open
Emma Răducanu, despre cea mai importantă lecție primită de la părinții ei: "Mă forțez la maximum"
17/09/2021 LA 05:44