Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Anunțul făcut de Azarenka, după ce ucraineanca Marta Kostyuk a sfidat-o, la finalul meciului de la US Open

Cristian Mihală

Actualizat 02/09/2022 la 18:13 GMT+3

Victoria Azarenka se apără, după ce ucraineanca Marta Kostyuk a reușit să dea mâna cu ea la finalul partidei din turul secund de la US Open. Sportiva din Belarus a mărturisit că a sprijinit mult Ucraina după războiul început de Putin în primăvară.

Vika Azarenka e în turul 3 la US Open 2022! Bielorusa, victorie în 2 seturi cu Marta Kostyuk

Meciul dintre Victoria Azarenka și Marta Kostyuk a fost așteptat cu sufletul la gură de toată lumea la US Open, prin prisma a ce s-a întâmplat în ultimul timp în circuitul WTA. Kostyuk este fără îndoială una dintre cele mai vocale tenismene ucrainene, ea alegând să pună la zid toate jucătoarele din Rusia și Belarus pentru războiul pornit de armata rusă în Ucraina.
Pe teren, bielorusa a ieșit învingătoare. Azarenka s-a impus fără emoții în fața Martei Kostyuk, cu scorul de 6-2, 6-3, la capătul unui meci care a durat o oră și 29 de minute de joc. La finalul partidei, Kostyuk a refuzat să dea mâna cu Azarenka și fără a o privi în ochi pe bielorusă a întins totuși racheta peste fileu, fiind un gest adoptat de tenismeni în vremea pandemiei, pentru a evita atingerea fizică.

Azarenka se apără, după ce Kostyuk a vrut să îi dea o lecție, la US Open

Kostyuk a acuzat-o pe Azarenka că nu a ieșit niciodată în față public pentru a condamna evenimentele din Ucraina și acțiunile guvernelor din Rusia și Belarus. Asta în contextul în care Vika face parte din Consiliul jucătoarelor WTA și are una dintre cele mai puternice voci. Ajunsă la 33 de ani, dubla învingătoare de la Australian Open s-a apărat, explicând că adversara ei probabil nu știe de toate demersurile pe care le-a făcut în ultima perioadă.
"Nu am avut cea mai bună relație cu Marta. Evident, știam cine e, dar nu ne-am antrenat niciodată cu ea, nu am avut vreodată conversații cu ea. Așa că, în martie, când totul a început, am luat legătura cu toate jucătoarele pe care le știu și cu care am o legătură bună. Evident, mă refer la jucătoarele ucrainene. Nu simt că ar trebui să mă forțez să vorbesc cu cineva care poate nici nu vrea să vorbească cu mine, din diferite motive. Dar cred că am avut un mesaj clar de la început sunt aici să încerc să ajut, ceea ce am făcut-o. Mult. Poate că unii oameni nu văd asta. Am făcut-o pentru juniorii care au nevoie de haine, dar și pentru alți oameni care au avut nevoie de bani sau transport. Dacă Marta vrea să vorbească cu mine, îi voi răspunde. Sunt deschisă să ascult, să înțeleg, sunt empatică", a spus Azarenka la conferința de presă de după partidă.
Finalistă la US Open în 3 rânduri (2012, 2013 și 2020), Azarenka o va întâlni pentru un loc în optimile de finală de la Flushing Meadows pe Petra Martic. Cele două au mai fost față în față o singură dată, în 2012, când Vika se impunea în minimum de seturi. Pentru a ajunge în turul 3 la US Open, croata a reușit o mare surpriză, trecând de Paula Badosa, numărul 4 mondial, scor 6-7, 6-1, 6-2.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo