Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kyrgios crede că poate ajunge din nou într-o finală de Grand Slam: "Sunt perfecționist"

Andrei Nicolae

Publicat 01/09/2022 la 22:37 GMT+3

Nick Kyrgios s-a calificat noaptea trecută în turul al treilea de la US Open după ce l-a învins pe Benjamin Bonzi, scor 7-6, 6-4, 4-6, 6-4. Australianul a vorbit despre pregătirea sa pentru turneul de mare șlem și are ambiția că poate să joace din nou în ultimul act al unei competiții de acest calibru.

Nick Kyrgios

Credit imagine: Getty Images

Tenismenul de la Antipozi a trecut în primul tur de partenerul său de dublu, Thanasi Kokkinakis, după care l-a învins și pe Benjamin Bonzi. Australianul este cunoscut pentru comportamentul său nonconformist, însă a demonstrat de nenumărate ori că este un jucător valoros, mai ales la Wimbledon, unde a ajuns în finală.
Kyrgios a vorbit după partida din turul secund despre ambiția sa și despre încrederea pe care o are în propriul joc.
"În acest punct al carierei mele nu vreau să dezamăgesc pe nimeni. Simt că reprezint mulți oameni. Știu toată munca pe care o face echipa mea, toți oamenii care mă susțin. Îmi aduc aminte că eram la o conferință de presă aici, acum trei sau patru ani, și mă simțeam oribil pentru că nu am putut să îmi întrec așteptările, nu am putut să căștig.
Acum sunt aici și simt că niciodată nu am avut atât de multă presiune pe mine. Știu că sunt capabil să ajung într-o finală de Grand Slam și vreau să o fac din nou. Vreau ca echipa mea să fie acolo cu mine. Vreau să o facem împreună. Da, sunt un perfecționist pe teren. Vreau să am succes. Vreau să o fac", a declarat australianul, citat de Punto de Break.
Citește și:

Wimbledon, un moment de cotitură pentru Kyrgios

Jucătorul de la Antipozi a analizat prestațiile sale din ultima perioadă și știe că ultimul act de la All England Club a jucat un rol serios în formarea sa ca tenismen de talie mondială.
"În primul rând: am jucat mult tenis. A fost un an incredibil din multe puncte de vedere. Am vrut să mă reinventez la nivel de tenis, să mă întorc în elita sportului, de care aparțin acum. Finala de la Wimbledon a fost un punct de cotitură la nivel mental. Dacă aș fi câștigat acel meci, nu știu unde ar fi fost motivația mea acum.
Să pierd acel meci și să fiu atât de aproape de el a fost greu de digerat pentru mine. După ce am câștigat la Washington și alte meciuri, am simțit că poate presiunea de pe mine va dispărea. Cu toatea acestea, nu m-am gândit că o să continui să pun atât de multă presiune pe mine, în fiecare zi controlez ce mănânc, încerc să dorm bine și mă îndrept spre fiecare zi de antrenament cu o dispoziție bună."
Kyrgios îl va întâlni în turul al treilea de la US Open pe Jeffrey John Wolf, mâine, în jurul orei 18:00.
Programul de joi de la US Open:
US Open 2022 - 1 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo