Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Metoda "Djokovic" a funcționat și la Tomljanovic! Cum a reușit Ajla s-o învingă pe Serena Williams la US Open

Nicu Savin

Actualizat 03/09/2022 la 13:51 GMT+3

Ajla Tomljanovic a reușit "imposibilul" la US Open, reușind să o învingă pe Serena Williams și să o "pensioneze" cu adevărat pe legendara sportivă din SUA. Înainte de meci, australianca declarase că s-a inspirat dintr-o metodă aplicată de Novak Djokovic pentru a face față presiunii publicului, iat totul a dat roade.

Tomljanovic - Williams - US Open Rezumat

Ajla Tomljanovic nu va trebui să atingă performanțe fabuloase pentr a intra în istoria tenisului. Ea și-a asigurat acest loc prin faptul că a fost ultima adversară din cariera faboloasă a Serenei Williams. Australianca a învins-o pe cea mai mare jucătoare din toate timpurile în turul 3 la US Open, după un meci cu o încărcătură emoțională cum rar s-a întâlnit în "sportul alb".
Tmljanovic nu a avut de înfruntat doar o mare campioană, ci și un public total ostil. Evident, americanii nu au avut nimic cu Ajla, ci pur și simplu au vrut s-o împingă pe Serena spre victorie prin orice metodă. Fanii au întrecut limita de multe ori, creând o atmosferă cum doar meciurile din Cupa Davis din America de Sud s-a putut vedea.
Mulți sportivi ar fi clacat, dar Tomjanovic a reușit să se încarce de energie de fiecare dată când suporterii "delirau" în favoarea adversarei. Înainte de meci, australianca declara că va adopta o metodă aplicată cu succes de Novak Djokovic. Sârbul nu a avut niciodată publicul de partea sa în duelurile memorabile cu Federer sau Nadal, dar a reușit totuși să-i învingă în nenumărate rânduri, având bilanț pozitiv contra amândurora.
"Îmi amintesc că Novak a spus, când mulțimea era împotriva lui, că se preface că fanii sunt alături de el. Când strigau numele lui Rafa sau Roger, el auzea Novak, Novak. Mi-a plăcut răspunsul său. Aș putea folosi asta", spunea Tomljanovic înainte de meci.
Zis și făcut. Ajla a ingnorat total atitudinea fanilor de pe arena Arthur Ashe și a reușit să depășească momentele dificile. Publicul aplauda secunde în șir la orice greșeală a australiencei, lucru care în tenis e mai rar. Să nu mai vorbim de uralele venite după fiecare reușită a Serenei. Nimic nu a doborât-o pe Tomljanovic, care a demonstrat o forță mentală demnă de o mare campioană.
Citește și:

AJLA TOMLJANOVIC, DISCURS LA SUPERLATIV DESPRE SERENA WILLIAMS

După meci, Serena Williams a fost prima care a luat cuvântul în fața spectatorilor din tribune. Americanca a plâns ca un copil înainte de a părăsi cea mai mare arenă de tenis din lume în uralele publicului. Apoi, Ajla Tomljanovic a venit și ea la microfon și a vorbit la superlativ despre legendara tenismenă căreia i-a încheiat azi cariera, la aproape 41 de ani.
"Îmi pare atât de rău pentru că acesta e finalul. Serena a făcut atât de multe pentru tenis, pentru mine, am urmărit-o de când eram mică. Am crezut că voi pierde, presiunea a fost mereu asupra mea. E Serena, știam că trebuie să iau punct cu punct, nici nu știu câte mingi de meci am avut. E cea mai bună din toate timpurile. Setul 2 a fost pierdut fără să fi făcut prea multe lucruri greșit. Ea a jucat pur și simplu incredibil. Serena ne-a transmis că niciun vis nu e prea mare. Și eu călătoresc alături de familie, știu cum e, fără Serena nu vor mai fi la fel lucrurile, ne va lipsi cu siguranță", a spus Ajla Tomljanovic la interviul de după meci.
US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, este programat în perioada 29 august - 11 septembrie și va fi transmis în direct și în exclusivitate de Eurosport și Eurosport Player.
US Open 2022 - 3 septembrie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo