Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Swiatek, despre revenirea de zile mari cu Sabalenka, de la US Open. Ce a spus despre finală

Cristian Mihală

Publicat 09/09/2022 la 07:58 GMT+3

Iga Swiatek - Ons Jabeur este marea finală feminină de la US Open. Pentru a ajunge în ultimul act, poloneza a avut mult de furcă în disputa cu Aryna Sabalenka, fiind nevoită să revină de la 0-1 la seturi.

Iga Swiatek, revenire de senzație în semifinalele US Open! Rezumatul partidei cu Aryna Sabalenka

Iga Swiatek a avut mari emoții în a doua semifinală de la Flushing Meadows, când a avut nevoie de decisiv pentru a se impune în fața unei sportive care în turul secund a fost condusă cu set și 5-1 de Kanepi, dar a revenit incredibil. Cu o încredere extremă în propriile forțe, sportiva din Belarus a început perfect, fiind nevoie ca Swiatek să își ridice nivelul enorm pentru a se califica în cele din urmă în ultimul act, scor 3-6, 6-1, 6-4.
"Cheia a fost legată de modul în care am reușit să o determin să facă un pas în spate. Aryna e o jucătoare foarte ofensivă și ai nevoie de energia necesară să o împingi înapoi, să nu o lași să își facă jocul. În primul set nu am reușit asta, dar am reușit să mă adun. A fost foarte agresivă și a pus presiune pe mine. Chiar dacă în setul secund am făcut din start breakul, am simțit că nu îmi va fi ușor să întorc rezultatul", a spus Swiatek la finalul partidei.

Swiatek a prefațat finala US Open, de sâmbătă (în direct pe Eurosport 1)

În finala de sâmbătă seară (în direct pe Eurosport 1), numărul 1 mondial va avea o misiune foarte complicată. Ons Jabeur și-a revenit complet după dezamăgirea de la Wimbledon și a pierdut un singur set în drumul spre finală. În penultimul act, tunisianca a trecut cu 6-1, 6-3 de Caroline Garcia, sportivă aflată în forma vieții.
"E întotdeauna extrem de greu într-o finală de Grand Slam, va fi o partidă foarte fizică. Jabeur are "mână", poate trimite mingile perfect, e solidă de pe linia de fund și e foarte greu de învins când are încredere. Trebuie să fiu atentă, nu știu ce se va întâmpla, dar vreau să mă bucur de prima mea finală aici", a mai spus Swiatek.
Finalistă la Wimbledon, unde a pierdut la Rybakina, Jabeur a devenit a 7-a jucătoare care ajunge în ultimul act și la US Open, în ultimii 22 de ani, după Venus Williams, Lindsay Davenport, Serena Williams, Justine Henin, Vera Zvonareva și Angelique Kerber.
2-2 este scorul întâlnirilor directe Swiatek - Jabeur. Anul acesta, pe zgura de la Roma Iga s-a impus ușor, în finală, dar anul trecut tunisianca a învins-o de două ori (la Cincinnati și Wimbledon).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo