Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Decizie categorică luată de Carlos Alcaraz, după ce a pierdut semifinala de la US Open

Maria Olteanu

Actualizat 09/09/2023 la 17:15 GMT+3

Tenismenul Carlos Alcaraz, numărul unu mondial, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la meciurile pe care Spania le va susţine în faza grupelor la Cupa Davis, după ce a fost învins de rusul Daniil Medvedev în semifinalele turneului US Open, transmite AFP.

Carlos Alcaraz

Credit imagine: Getty Images

Experimentatul Albert Ramos (35 ani, 88 ATP) îl va înlocui pe Alcaraz în echipa pentru meciurile care vor avea loc la Valencia între 12 şi 17 septembrie, a precizat Federaţia spaniolă într-un comunicat.
În absenţa lui Rafael Nadal, Alcaraz trebuia să fie liderul echipei spaniole şi l-ar fi înfruntat pe rivalul său sârb Novak Djokovic, pe care l-a învins în iulie, după o finală palpitantă, la Wimbledon.
Spania va mai întâlni în grupă echipele Cehiei şi Coreei de Sud, primele două clasate urmând să se califice în optimile de finală, care vor avea loc în perioada 21-26 noiembrie, la Malaga.
Sursă: Agerpres

US OPEN "DĂ PESTE CAP" MECIURILE DE LA CUPA DAVIS

Și italianul Jannik Sinner (locul 6 ATP), ajuns până în faza optimilor de finală de la US Open, acolo unde a pierdut cu Zverev în 5 seturi, a anunțat joi după-amiază pe rețelele de socializare că nu va participa la meciurile din faza grupelor ale Cupei Davis din cauza oboselii acumulate în ultima perioadă.
În Grupa A nu va evolua nici canadianul Felix Auger-Aliassime. Matteo Berrettini s-a accidentat la gleznă la US Open și va rata și el meciurile pentru Italia.
Denis Shapovalov nu a jucat la US Open din cauza problemelor la genunchi și posibil să se retragă și de la meciurile de săptămâna viitoare. În plus, Mikael Ymer, suedezul de 24 de ani, tocmai și-a anunțat retragerea din tenis, chiar înainte de US Open.
Un alt jucător cu nume care s-a retras recent de la Cupa Davis din cauza unei accidentări este croatul Borna Coric.
Primele două echipe din fiecare grupă merg mai departe în faza finală a Cupei Davis a celor mai bune 8 echipe (Davis Cup Final 8). Această ultimă etapă a competiției va avea loc la Malaga, în perioada 21-26 noiembrie.
Componența Grupelor în Cupa Davis:
  • În grupa A, care va avea loc în Italia, la Bologna, alături de deținătoare trofeului, Canada, mai sunt țara gazdă, Suedia și Chile.
  • În grupa B joacă Australia, finalista de anul trecut, Marea Britanie, Franța și Elveția. Partidele din această grupă se joacă în Manchester (Marea Britanie).
  • În grupa C sunt Spania, Serbia, Cehia și Republica Coreea, meciurile urmând să se desfășoare în Valencia (Spania).
  • În grupa D joacă SUA, Croația, Olanda și Finlanda, iar meciurile sunt programate să aibă loc în Split (Croația).
US Open 2023, ultimul turneu de Grand Slam al anului, se vede în direct și în exclusivitate pe Eurosport și pe aplicația Eurosport în perioada 28 august - 10 septembrie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo