Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic, 3 recorduri fabuloase, după calificarea în sferturile de finală de la US Open

Nicu Savin

Publicat 04/09/2023 la 20:31 GMT+3

Novak Djokovic continuă să-și îmbunătățească cifrele impresionante după calificarea într-un nou sfert de finală la US Open. Sârbul a trecut azi-noapte de croatul Borna Gojo (105 ATP), scor 6-2, 7-5, 6-4.

Novak Djokovic, în sferturi la US Open, după o victorie de control

Articol scris de Florina Curcă
Novak Djokovic a tras o sperietură zdravănă în turul 3 la US Open, unde a fost nevoit să revină de la 0-2 la seturi în fața compatriotului Laslo Djere. Nole nu a mai repetat aceleași erori în duelul cu croatul Borna Gojo din optimi și s-a impus în minim de seturi, scor 6-2, 75-, 6-4. Prin calificarea în sferturi, sârbul setat noi borne istorice în tenisul mondial, care vorbesc de la sine despre ceea ce înseamnă el pentru sportul alb.
Nole a devenit singurul jucător din toate timpurile cu cel puțin 85 de victorii la fiecare dintre cele patru Grand Slam-uri, devansându-i pe eternii săi rivali. Roger Federer, a reușit această performanță la Wimbledon, Australian Open și US Open, la Roland Garros oprindu-se la 73 de victorii. De cealaltă parte, Rafael Nadal a reușit să atingă această bornă doar la Roland Garros, acolo unde are 112 victorii, cele mai multe înregistrate vreodată de un jucător la un Grand Slam.
Djokovic era deja singurul jucător cu 80 sau mai multe victorii la toate cele patru mari evenimente din tenis.

Novak Djokovic a setat noi borne impresionante odată cu accederea în sferturi la US Open

În plus, sârbul este și singurul jucător din istorie cu 13 prezențe în sferturile de finală la fiecare dintre cele 4 turnee majore. Are 17 apariții la Roland Garros, 14 la Wimbledon, respectiv 13 la Australian Open și acum și la US Open.
O altă bornă interesante pe care o atinge Novak după victoria de ieri este faptul că îl egalează pe Roger Federer la numărul de sezoane în care a ajuns cel puțin în sferturile de finală la toate cele patru slam-uri și anume 8 sezoane – 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015, 2021, 2023. Elvețianul a reușit acestă performanță în perioada 2005-2012.
Novak Djokovic continuă astfel să-și consolideze statura de legendă a tenisului, arătându-și regularitatea, versatilitatea și longevititatea cu fiecare intrare pe scena” tenisului mondial.
Unde va mai duce Nole recordurile? Rămâne de văzut. Următorul meci al sârbului, sfertul de finală cu americanul Taylor Fritz, este programat în cursul zilei de marți, în direct pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo