Simona Halep are un sezon de coșmar. După ce a avut probleme și la Australian Open la începutul anului, Halep a fost nevoită să ia o pauză mai lungă după accidentarea la gambă suferită la Roma. Din cauza acestei accidentări, Simona Halep nu a putut participa la Roland Garros și Wimbledon, două turnee de Grand Slam pe care le-a câștigat, dar nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
Revenită la Montreal, acolo unde a pierdut în fața americancei Danielle Collins un meci foarte intens, Halep a mers la Cincinnati, unde s-a accidentat din nou. În timpul partidei contra polonezei Magda Linette, partidă pe care a câștigat-o în cele din urmă, românca a acuzat dureri la coapsa piciorului drept. În urma unei radiografii efectuate după partidă, Simona Halep a luat decizia de a se retrage de la Cincinnati cu câteva ore înaintea meciului contra americancei Jessica Pegula, pentru a nu pune în pericol participarea la US Open.
https://i.eurosport.com/2021/08/19/3203581.png
Western & Southern Open
Ashleigh Barty, campioană la Cincinnati! Australianca a învins-o clar pe Teichmann în finală
22/08/2021 LA 19:32

Ilie Năstase: "Poate a jucat prea mult tenis"

Ilie Năstase, fostul mare tenismen român, a vorbit despre situația în care se află Simona Halep, după accidentarea suferită în timpul turneului de la Cincinnati: "E greu pentru ea pentru că nu mai este accidentată unde se accidenta mereu, adică la gleznă. Este la coapsă și trebuie să îi dea de gândit. Probabil trebuie să stea mai mult sau să se ducă la cineva să vadă exact care sunt problemele. Poate a jucat prea mult tenis, trebuie să o întrebați pe ea, ea știe cel mai mult. Nu cred că o să aibă probleme să își revină, depinde cât de grave sunt accidentările astea. Nu uită tenisul așa repede", a declarat Ilie Năstase la PRO X.
Ilie Năstase l-a dat ca exemplu și pe Roger Federer. Elvețianul, care tocmai a împlinit 40 de ani, a participat în ultimii ani numai la cele mai importante turnee din calendar: "Nu știu dacă ea poate să își ia salariul și să nu joace câteva turnee, să nu joace 14 sau cât sunt obligate să joace. Dar uite la Federer, e foarte deștept. Joacă 4-5 turnee, joacă bine unele, altele mai puțin, dar le joacă pe alea importante. Așa cred că trebuie să facă și Simona", a mai spus Ilie Năstase.
Fiecare turneu ATP Masters 1000 și toate cele patru turnee de Mare Șlem sunt în direct, la cerere și fără reclame pe Eurosport Player.
Western & Southern Open
OFICIAL! Pe ce loc se va clasa Simona Halep în ierarhia WTA după turneul de la Cincinnati
20/08/2021 LA 08:41
Western & Southern Open
Simona Halep continuă să coboare în clasament, după retragerea de la Cincinnati Pe cât poate ajunge
19/08/2021 LA 08:34