Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nadal, Djokovic sau Alcaraz? Cine a fost cel mai bun tânăr jucător, cu cele mai multe finale Masters 1000, sub 21 de ani

Maria Olteanu

Actualizat 20/08/2023 la 17:18 GMT+3

Carlos Alcaraz s-a calificat în finala Mastersului de 1000 de puncte de la Cincinnati duminică noaptea, după ce a salvat o minge de meci în semifinala cu Hubert Hurkacz. Mai departe, în ultimul act al competiției, va avea parte de un duel de gală, cu Novak Djokovic, cei mai buni doi jucători din lume urmând a se duela într-o reeditare a finalei de la Wimbledon.

Top 10 des matches de 2022 : Carlos Alcaraz, Rafael Nadal et Novak Djokovic.

Credit imagine: Quentin Guichard

Carlos Alcaraz parcurge un adevărat maraton la Cincinnati. Dacă de obicei își distruge adversarii, la competiția din Ohio liderul mondial a avut nevoie de set decisiv în toate cele 4 meciuri jucate până acum. În semifinale, ibericul a salvat chiar și o minge de meci în disputa cu Hubert Hurkacz și apoi s-a impus cu 2-6, 7-6(4), 6-3, calificându-se astfel pentru prima dată în finală.
Betano Toronto & Cincinnati
Toată emoția de la turneele ATP de pe Eurosport se joacă cu BETANO
Mai departe, în ultimul act al competiției, când se va juca cu trofeul pe masă, ibericul îl va avea de partea cealaltă a fileului pe jucătorul clasat pe locul 2 mondial, Novak Djokovic.
Carlos Alcaraz și Novak Djokovic se vor afla față în față pentru a 3-a oară consecutiv la turneele la care au participat împreună. Nole s-a impus în semifinalele de la Roland Garros, iar Carlitos a câștigat dramatic ultimul act de la Wimbledon. Acum, cei mai buni jucători din lume vor juca pentru prima dată pe hard, și nu orcicum, cu obiectivul de a cuceri turneul de 1000 de puncte de la Cincinnati.
O statistică interesantă este adusă în prim-plan înaintea finalei de duminică seara, care va începe la ora 23:30 și care va fi transmisă pe Eurosport și în aplicația Eurosport.
De ceva timp, și mai ales de la victoria obținută de liderul mondial în finala de la Wimbledon, chiar în fața rivalului sârb, Carlos Alcaraz a fost comparat cu cele trei legende ale tenisului: Nadal, Djokovic și Federer.
La doar 20 de ani, spaniolul este numărul 1 mondial și a câștigat deja 2 titluri de Grand Slam și alte 4 titluri Masters 1000.
Analizând însă strict ceea ce s-a întâmplat înaintea vârstei de 21 de ani, dintre Alcaraz, Nadal și Djokovic, Rafa este cel care se poate mândri cu nu mai puțin de 11 finale de Masters 1000 jucate înaintea acestei vârste.
Mai departe, la egalitate se află Djokovic și Alcaraz, fiecare cu câte 5, însă liderul mondial poate îmbunătăți această performanță având în vedere că va împlini vârsta de 21 de ani pe 5 mai 2024.
Cele mai multe calificări în finalele Masters 1000 înainte de vârsta de 21 de ani:
  • Rafael Nadal - 11
  • Novak Djokovic - 5
  • Carlos Alcaraz - 5 (cifra se poate modifica)
  • Andrei Medvedev - 4
  • Marat Safin - 4
  • Michael Chang - 3
  • Andy Roddick - 3
  • Alexander Zverev - 3
  • Holger Rune - 3 (cifra se poate modifica)
CITEȘTE ȘI:

TENISUL E PE MÂINI BUNE! STATISTICA REMARCABILĂ CE ÎI ARE ÎN CENTRUL ATENȚIEI PE ALCARAZ, SINNER ȘI RUNE

Alcaraz, Sinner și Rune sunt probabil cele mai importante nume când vine vorba despre viitorul tenisului mondial. Anumiți specialiști ai sportului alb îi numesc pe cei trei sportivi viitorul "Big 3", însă aceștia nu acceptă momentan titulatura respectivă, ținând cont că au un total de doar două Grand Slam-uri (ambele ale lui Alcaraz), comparativ cu cele 65 ale lui Federer, Nadal și Djokovic.
Cu toate acestea, cei trei jucători sunt încă la o vârstă fragedă, iar acest lucru înseamnă că au multe trofee în fața lor. Dintre ei, la momentul actual, Alcaraz are șansa să își treacă în palmares un nou titlu, la Cincinnati, unde dă piept cu Novak Djokovic în finala din această seară.
Calificarea în ultimul act a liderului mondial în turneul din Statele Unite a marcat o statistică extrem de remarcabilă ce îi are în centrul atenției pe el și pe colegii săi din circuit. În 2023, în fiecare finală de turneu de calibru Masters disputat până acum a fost prezent fie Alcaraz, fie Sinner, fie Rune.
Momentan, au avut loc șapte turnee Masters, primul fiind la Indian Wells și câștigat de Alcaraz. Iată cum s-au împărțit premiile:
  • Indian Wells - Carlos Alcaraz (câștigător)
  • Miami Open - Jannik Sinner (finalist)
  • Monte-Carlo - Holger Rune (finalist)
  • Madrid Open - Carlos Alcaraz (câștigător)
  • Roma - Holger Rune (finalist)
  • Toronto - Jannik Sinner (câștigător)
  • Cincinnati - Carlos Alcaraz (joacă astăzi finala)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo