Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Daniil Medvedev nu renunță: vrea să joace la Wimbledon! Anunțul rusului de pe locul 2 ATP

Bianca Dumitru

Publicat 16/05/2022 la 11:14 GMT+3

Daniil Medvedev nu s-a resemnat cu ideea că nu va putea juca la Wimbledon, turneu de la care jucătorii ruși și belaruși au fost excluși ca urmare a războiului din Ucraina. Novak Djokovic a comentat încă o dată situația după finala turneului de la Roma.

Daniil Medvedev darf dieses Jahr nicht in Wimbledon aufschlagen

Credit imagine: Getty Images

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului de la Wimbledon, a anunțat excluderea jucătorilor din Rusia și Belarus de la ediția din acest an, în urma invaziei din Ucraina.
Jucătorul rus de tenis Daniil Medvedev, nr. 2 mondial, a afirmat că este pregătit să joace la Wimbledon dacă autoritățile tenisului britanic ridică interdicția care îi afectează pe jucătorii ruși ca urmare a invaziei din Ucraina. El a afirmat, totodată, că este "o situație complicată".
Medvedev, care va relua competiția la Openul de la Geneva, săptămâna aceasta, după o operație de hernie de disc, a precizat că turneul elvețian va fi prima ocazie pentru el de a vorbi cu alți jucători pe tema interdicției, anunțată pe 20 aprilie.
"Sunt multe discuții pe acest subiect. Încerc să urmăresc ce se întâmplă, pentru că decizia nu-mi aparține. Deocamdată, acest lucru se întâmplă între Wimbledon, ATP și probabil guvernul britanic", a declarat jucătorul în vârstă de 26 ani, într-o declarație acordată presei la Geneva.
Organizatorii de la Wimbledon au fost criticați de ATP și WTA, dar și de jucători precum Rafael Nadal și Novak Djokovic, pentru că le-au interzis jucătorilor ruși și belaruși să participe la turneul londonez organizat între 27 iunie și 10 iulie.
Citește și:

Djokovic: "E o decizie proastă!"

Tenismanul sârb Novak Djokovic, liderul mondial, a declarat, duminică, după finala turneului de la Roma, că nu este de acord cu decizia organizatorilor turneului de Mare Șlem de la Wimbledon de a-i exclude pe ruși și belaruși de la ediția 2022 din cauza războiului din Ucraina.
Deși a contestat decizia, calificând-o drept "o nebunie", luna trecută, jucătorul sârb a afirmat că "boicotul este un lucru foarte agresiv și există întotdeauna soluții mai bune la care se poate ajunge".
Liderul mondial, care a acordat o declarație presei după victoria din Mastersul 1.000 de la Roma, nu a precizat la ce "soluții" se gândește, dar a repetat că nu aprobă excluderea jucătorilor ruși și belaruși.
"Sportivii sunt aici pentru a face sport, dacă le luăm sportul pentru că provin dintr-o țară anume, atunci este o decizie proastă. Avem nevoie de comunicare din partea Wimbledon-ului. Eu nu sunt implicat în discuții așa cum eram în urmă cu zece ani și nu vorbesc cu responsabilii de la Wimbledon, dar mi s-a spus că sunt foarte stricți", a spus Djokovic, citat de Agerpres.
Turneul de Grand Slam de la Wimbledon va avea loc în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate în România pe Eurosport și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo