Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Eşti o sifonară fără fani!". Kyrgios, comportament abominabil la Wimbledon. Explicaţiile lui Nick

Cristian Mihală

Publicat 29/06/2022 la 08:14 GMT+3

Nick Kyrgios rămâne unul dintre cei mai controversaţi jucători din circuit, iar comportamentul său a lăsat din nou de dorit, în primul tur de la Wimbledon, în timpul partidei cu Paul Jubb.

Nick Kyrgios in spitting controversy at Wimbledon

Credit imagine: Eurosport

Kyrgios a venit cu speranţe mari la Wimbledon 2022, mulţi dintre specialişti estimând, după semifinala de la Halle, că australianul are şanse să avanseze mult în turneul de la All England Club.
Jocul lui Nick nu a funcţionat perfect ieri, contra lui Paul Jubb, pe care l-a învins în set decisiv, după o luptă palpitantă: 3-6, 6-1, 7-5, 6-7(3), 7-5. Frustrat că nu e în starea potrivită pentru un meci pe cea mai importantă scenă din tenis, Kyrgios a fost extrem de nervos de la începutul partidei. Astfel, după doar 12 minute, a numit-o pe una dintre arbitrele de linie "o sifonară fără fani", iar la conferinţa de presă şi-a explicat ieşirea nervoasă.
"I-am zis sifonară pentru că nu făcusem nimic şi i-a semnalizat arbitrului de scaun că am spus ceva ce nu spusesem. Sunt probleme mari la linii. La un alt punct, am trimis mingea în teren clar şi arbitrul de linie, un bătrân, a strigat "out". Dacă acest tip ar fi avut 40 de ani, ar fi văzut cu siguranţă că mingea a fost bună. Sunt sute de mii de dolari în joc, de ce aş avea înţelegere şi empatie pentru ei?", a spus Kyrgios la conferinţa de presă.

Kyrgios, comportament dezgustător la Wimbledon: a scuipat spre un fan

Problemele avute cu arbitrii de linie nu au fost nici pe departe cele mai tensionate momente ale partidei cu talentatul jucător britanic. Prin atitudinea avută de-a lungul timpului, Kyrgios şi-a atras antipatia multora, astfel că valurile de hate îşi fac apariţia la majoritatea meciurilor lui.
Aşa s-a întâmplat şi marţi, când un suporter l-a tachinat în mai multe rânduri. Incapabil să îşi ţină în frâu emoţia, Kyrgios a scuipat către fan, un alt gest oribil, care cu siguranţă îi va aduce altă amendă.
"Da, aşa s-a întâmplat, pentru că unul dintre fanii din tribune nu m-a respectat. Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva către cineva care mă încuraja sau era neutru. Mă lupt cu multă negativitate, am învăţat să accept asta. Ce nu înţeleg e de ce, atunci când răspund cu aceeaşi monedă, sunt penalizat. Acea persoană nici nu ştiu de ce a venit la meci. Nu era acolo ca să ţină cu Paul, a venit doar să mă calce pe nervi, să fie lipsit de respect la adresa mea. Nu e nicio problemă, dar i-am răspuns aşa cum merita", a mai spus Kyrgios.
În turul doi, Nick îl va întâlni pe Filip Krajinovic, un sârb care nu era foarte bun "prieten" cu iarba până anul acesta. Compatriotul lui Djokovic a făcut însă un turneu uriaş la Queen's, însă, înainte de Wimbledon: a ajuns până în finala turneului unde a fost învins, la mare luptă, de Matteo Berrettini.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo