Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Fritz, distrus după ce Nadal, accidentat, a întors meciul: "Pentru prima oară în viață, mi-a venit să plâng"

Cristian Mihală

Publicat 07/07/2022 la 14:34 GMT+3

Taylor Fritz își va reveni cu greu după înfrângerea suferită la Wimbledon, în sferturile de finală, în fața unui Nadal afectat vizibil de o accidentare în zona abdominală. Jucătorul american a recunoscut că a simțit nevoia să plângă la vestiar, după meci.

Rafael Nadal suffers an injury as Taylor Fritz powers on at Wimbledon

Credit imagine: Getty Images

Rafael Nadal, numărul 4 mondial şi câştigătorul primelor două turnee de Mare Şlem ale anului, s-a calificat miercuri în semifinale la Wimbledon, învingându-l în cinci seturi, 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (10/4), pe americanul Taylor Fritz, după 4 ore şi 20 de minute de joc.
Nadal (36 ani), dublu laureat pe iarba londoneză (2008 și 2010), a solicitat un time-out medical în cursul setului al doilea, după ce a acuzat dureri în zona abdominală. Serviciul lui Rafa a fost practic inexistent în aceste condiții, dar Fritz nu a putut profita. Deși nu ar fi trebuit să aibă probleme în fața unui adversar care are astfel de probleme fizice, pentru american presiunea și numele adversarului au fost prea mari.
"Sunt destul de sigur că aceasta e cea mai grea înfrângere din cariera mea. După meci m-am așezat pe o bancă în vestiar și mi-a venit să plâng. Asta nu mi s-a mai întâmplat vreodată după o înfrângere, nu am crezut că îmi va veni să plâng după un eșec. Dar acest eșec doare mai rău decât oricare altul din cariera mea", a spus Fritz, citat de Marca.
Fritz s-a aflat în primul său sfert de finală al carierei, într-un Grand Slam, și e posibil să nu se întâlnească foarte curând cu o asemenea oportunitate.

Fritz, convins că Nadal a avut probleme în zona abdominală

Mulți s-au grăbit să vină cu elucubrații în spațiul public, alimentând ideea că Nadal nu ar fi avut probleme medicale. Printre ei și Fabio Fognini, un jucător controversat, căruia îi place mereu să iasă în prim plan prin ceea ce spune.
Evident, nu se pune problema de o simulare în cazul "Matadorului", lucru certificat de Fritz. Rafa a avut mari probleme la serviciu, dar accidentarea din zona abdominală nu i-a creat, din fericire, alte probleme. Ca atare, deși nu a avut la dispoziție o armă redutabilă pe iarbă, ibericul s-a mișcat normal în rest, compensând cu un forehand monstruos.
"Nu, Rafa nu a simulat accidentarea, serviciul său și-a pierdut mult din viteză. Cred că a servit cu cel puțin 20 de kilometri/oră decât în mod normal. Nu ar face niciodată așa ceva. Dar, da, în seturile 4 și 5 s-a mișcat fantastic, în ciuda faptului că sunt convins că simțea durere. Accidentarea i-a afectat serviciul, dar în rest nu am simțit că ar avea vreo problemă fizică", a mai spus Fritz.
Semifinalele masculine de la Wimbledon vor fi pe Eurosport și Eurosport Player, vineri. În ele se întâlnesc Novak Djokovic și Cameron Norrie și, respectiv, blockbusterul Rafael Nadal - Nick Kyrgios.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo