Nick Kyrgios este în multe momente un "one man show" pe teren, dar atitudinea sa legată de tenis și controversele în care a intrat de-a lungul timpului l-au făcut un jucător extrem de antipatizat. Pentru ce spectacol produce de multe ori pe teren, acest lucru pare de neconceput, dar comportamentul rebelului Nick a dus la această situație paradoxală.
Acum, Kyrgios are șansa să câștige primul său turneu de Mare Șlem și să intre pe o listă unde figurează sportivi legendari ai Australiei: Margaret Court, Roy Emerson, John Necombe, Evonne Goolagong, Rod Laver, Kenneth Rosewall, Pat Rafter sau Ash Barty.

Kyrgios, în "război" cu legendele Australiei, înainte de finala Wimbledon

Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Întrebat cum se simte să aibă oportunitatea să aibă acces la această listă selectă, Kyrgios nu s-a dezmințit. El și-a vărsat frustrarea legată de foștii mari campioni de la Antipozi care - cu o excepție, Lleyton Hewitt - nu l-au susținut vreodată.
"Acești mari campioni australieni nu au fost niciodată prea simpatici cu mine. Nu prea m-au susținut. Nu m-au susținut în ultimele două săptămâni. E neplăcut să citești lucrurile pe care ei le spun despre mine.
Singurul campion australian care m-a susținut întotdeauna este Lleyton Hewitt. Este căpitanul nostru de Cupa Davis și știe că eu funcționez în felul meu. Sunt fără îndoială cel mai neiubit printre jucătorii australieni. El știe să se distanțeze și să mă lase să fiu eu însumi. Îmi trimite doar din când în când mesaje ca să-mi spună 'continuă' sau 'bine jucat'.
E mare păcat, fiindcă nu primesc niciun sprijin de la niciun alt fost campion australian. E ciudat, parcă au o obsesie nesănătoasă să mă doboare, să vrea să mă desconsidere. Nu știu de ce nu mă iubesc, dacă le e frică de mine...Nu știu de ce e așa, dar nu contează, fiindcă dacă rolurile ar fi inversate, dacă (Alex) de Minaur ar fi în finală sau Jordan Thompson sau Thanasi (Kokkinakis), aș fi ca un nebun...", a declarat Kyrgios.
Nick e ultimul obstacol între Djokovic și al 21-lea Grand Slam al carierei. Sârbul a pierdut cel puțin un set în fiecare din ultimele 3 partide și, deși nu pare în formă maximă, e mare favorit în finală. Asta pentru că experiența va conta enorm, iar nimeni nu poate ști cu exactitate "care Kyrgios" va intra duminică pe central. Australianul e capabil de partide mari - are 2-0 cu Nole, la meciurile directe -, dar uneori își pierde complet busola. Acum, presiunea va fi enormă pe umerii lui Nick și va fi foarte interesant de văzut dacă acesta o va putea gestiona, astfel încât să aibă o șansă reală.
Finala dintre Nick Kyrgios și Novak Djokovic va avea loc duminică, de la ora 16:00 (ora României) și va fi transmisă în format LIVE TEXT & VIDEO pe Eurosport.ro.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47