Kyrgios este pentru a doua oară în sferturi la Wimbledon, la 7 ani distanță de prima performanță de acest gen, dar evoluțiile jucătorului de la Antipozi au fost marcate de o serie de controverse. Totul a început încă din primele tururi, când Nick a acuzat-o pe o arbitră că e "o sifonară fără fani", după ce aceasta i-ar fi transmis, eronat, centralului că Nick a folosit un limbaj trivial.
Apoi, australianul a cerut minute în șir descalificarea lui Tsitsipas, după ce acesta a fost aproape să lovească un spectator cu o minge trimisă cu frustrare în tribună, după ce a pierdut setul doi. Ieri, în duelul cu Nakashima, câștigat de Nick dramatic, 4-6, 6-4, 7-6, 3-6, 6-2, Kyrgios a avut o nouă ieșire. De această dată, în decisivul contra americanului, când, după o decizie discutabilă a unuia dintre arbitrii de linie, Kyrgios l-a luat în colimator pe arbitrul de scaun.
"Stai în scaunul tău înalt așa că spune-mi tu dacă e sau nu în teren", a strigat Kyrgios către arbitru, care i-a transmis că poate apela la challenge, dacă nu e convins că arbitrul de linie a luat decizia corectă. "Da, să îmi irosesc un challenge, nu? Cum de nu ai văzut dacă e bună sau nu, de ce nu îmi spui ce a fost?", a mai spus Kyrgios, nemulțumit că "centralul" nu poate face "lumină" în acest caz.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35
Trebuie spus că Nick a fost mult mai calm în disputa de luni, dar această nouă ieșire l-a făcut pe unul dintre fani să îl apostrofeze.
"Oprește-te din a te mai plânge", i-a strigat fanul supărat lui Kyrgios.

Schett, dezamăgită de atitudinea lui Kyrgios de la Wimbledon

Atitudinea australianului de la Wimbledon 2022 e din ce în ce mai enervantă pentru mulți, Barbara Schett fiind de părere că Nick merită să fie penalizat mult mai aspru pentru ieșirile sale.
"Îmi pare rău să văd că Nick este lipsit de respect față de arbitri. În viitor, aș vrea să îi văd pe aceștia că sunt mult mai fermi în ceea ce îl privește pe Kyrgios. E nevoie să îl penalizeze când are o astfel de atitudine. Deja nu mai e vorba doar de tenis, probabil că mulți consideră că Nick face spectacol, că e distractiv, dar de multe ori ceea ce el face nu are legătură cu tenisul. E dezamăgitor", a spus Schett pentru Eurosport.
Trebuie spus că e posibil ca toate aceste momente cu Kyrgios în prim plan să aibă și o componentă voită, în contextul în care Nick e obișnuit să gestioneze foarte bine ce se întâmplă după. "Se descurcă excelent în haos", a fost verdictul dat de fostul mare jucător australian Lleyton Hewitt.
În sferturile de finală de la Wimbledon, Kyrgios pare să aibă o misiune facilă, în fața unui jucător care era cunoscut până acum în special pentru abilitățile sale pe zgură: chilianul Cristian Garin.
https://i.eurosport.com/2022/07/04/3404166.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47