Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nick Kyrgios a găsit şi un motiv pentru care trebuie să fie fericit că a pierdut finala Wimbledon

Cristian Mihală

Publicat 12/07/2022 la 14:56 GMT+3

Nick Kyrgios a găsit şi un motiv de bucurie pentru înfrângerea din finala Wimbledon: va avea destulă motivaţie în continuare, pentru că a simţit "gustul" finalelor de Grand Slam.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Poate cel mai talentat jucător din istoria tenisului care nu a câştigat vreodată un Grand Slam, Kyrgios a părut, ani la rândul, că nu îşi va atinge vreodată potenţialul.
De multe ori un clovn pe teren, Kyrgios a folosit atitudinea pe care a avut-o de-a lungul timpului ca un scut, probabil. Din fericire pentru el, există şi o altă variantă a lui Kyrgios, poate mult mai apreciată de fani: acel Nick serios, care continuă să facă spectacol, dar care arată că vrea să câştige.
Din acest punct de vedere, 2022 a adus mai multe premiere. Alături de bunul său prieten, Thanasi Kokkinakis, a câştigat la dublu, la Australian Open. Totul a luat o altă dimensiune, însă, odată cu Wimbledon. Sfertfinalist la debut la All England Club, când l-a învins pe Nadal, australianul a sărit în acest sezon peste sezonul de zgură şi s-a concentrat exclusiv pe ce are de făcut pe iarbă.
Iar la Wimbledon munca depusă şi seriozitate (în propriile limite, e adevărat) şi-au spus cuvântul: a ajuns până în finală, unde preţ de mai bine de un set i-a dat o replică pe măsură marelui Djokovic.

Kyrgios, convins că victoria de la Wimbledon i-ar fi adus un sentiment de auto-mulţumire

Evident, dezamăgirea e mare pentru Kyrgios, care a arătat poate pentru prima oară cât de mult simte presiunea unui meci. Totuşi, australianul a încercat să vadă partea pozitivă, după eşecul cu Nole: victoria de la Wimbledon l-ar fi demotivat, foarte probabil, considerând că şi-a atins toate obiectivele în tenis. Aşa, va continua să ne arate uneori faţa lui serioasă, în speranţa că va mai avea ocazia să joace, o dată în carieră, cu titlul de Grand Slam "pe masă".
"Dacă aş fi câştigat, mi-ar fi lipsit motivaţia pentru viitor. Cred că la turneele de 250, mai ales, nu aş mai fi fost montat. Aşa, continuu să sper că o să ajung iar aici. Asta nu înseamnă că nu sunt foarte dezamăgit de înfrângere. Am fost puțin neliniştit înainte de meci. Nu știam cum o să meargă, dar am fost fresh la începutul jocului. Am jucat un prim set grozav și am simțit că dețin controlul complet al jocului. Dar Novak a rămas calm şi asta e ciudat. Am impresia că Djokovic nu a făcut nimic extraordinar ca să mă învingă. A revenit bine, în momentele importante ale meciului s-a comportat de parcă nu ar fi fost niciodată nervos. Este unul dintre marile lui puncte forte. Nu pare niciodată nervos. Este concentrat până la ultimul punct al jocului. Trebuie să-l felicit pentru jocul grozav pe care l-a jucat", a spus Kyrgios, citat de tennisactu.net.
6 titluri are în carieră Kyrgios, toate pe hard. Nu a obţinut niciun titlu de Masters, însă, deşi a ajuns în finala de la Cincinnati, în 2017. Pierdea atunci în faţa lui Dimitrov, după ce în prealabil în elimina pe Nadal, în sferturi.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo