Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Novak Djokovic a plâns ca un copil după titlul cucerit la Wimbledon! Mărturia emoționantă a sârbului

Eurosport
DeEurosport

Publicat 11/07/2022 la 13:21 GMT+3

Novak Djokovic a cucerit duminică titlul de la Wimbledon și a plâns ca un copil după ultimul punct al finalei cu Kyrgios. Sârbul a vorbit despre acel moment și a recunoscut că a simțit o ușurare imensă într-un an de coșmar pentru el.

Djokovic, magistral în finala cu Nick Kyrgios la Wimbledon! Sârbul a cucerit titlul major cu nr. 21

Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus duminică în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.
În plus, acesta este al 4-lea titlu consecutiv al lui Novak Djokovic la Wimbledon. Într-un an care a început ca un coșmar pentru Nole, cu expluzarea din Australia, "crucificat" în mod constant pentru alegerea de a nu se vaccina anti-COVID-19, Djokovic a demonstrat încă o dată ce fel de campion e și a cucerit titlul la Wimbledon, devenind primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
CITEȘTE ȘI:

Novak Djokovic a plâns ca un copil la Wimbledon, după ce a cucerit titlul

La final, după meciul atât de solicitant cu Kyrgios, Novak Djokovic a sărbătorit victoria cu publicul prezent pe terenul central, cu echipa și familia sa, iar apoi a coborât pe teren și s-a așezat pe scaun, moment în care a izbucnit în plâns în prosop. La conferința de presă, Nole a vorbit despre acel moment în detaliu.
"Am trăit multe astfel de momente în cariera mea și sunt foarte onorat pentru asta, dar acest trofeu în anul în care am trăit ceea ce am trăit în Australia... Totul s-a acumulat cumva pentru mine, când m-am așezat pe scaun, am simțit o ușurare uriașă, pentru că emoțional eram sub o tensiune și un stres constant pe care nu l-am mai trăit în viața mea. Nu doar ceea ce am trăit în Australia, ci și ceea ce m-a urmărit în legătură cu asta.
Și comentariile și provocările oamenilor care mă urmăresc până în ziua de azi. Este ceva cu care nu am mai avut ocazia să mă confrunt înainte, nu știam cum să mă descurc cu asta. Încerc să fac ceea ce mă pune într-o stare de armonie, dar sunt om, ceva care are legătură cu nedreptatea nu poate să mă provoace doar pe mine. Jigniri foarte urâte și mass-media care mă readuc constant la asta. E în spatele meu de ceva timp, ca o anumită greutate emoțională pe care o port este în spate", a spus Novak Djokovic la conferința de presă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo