Novak Djokovic e vechiul și noul campion de la Wimbledon. Sârbul s-a impus duminică în fața lui Nick Kyrgios cu scorul de 4-6, 6-3, 6-4, 7-6 (3), după 3 ore și 4 minute de joc. E al 21-lea titlu de Grand Slam al sârbului, al 7-lea la Wimbledon. Doar Roger Federer și Pete Sampras s-au mai impus de șapte sau mai multe ori la Wimbledon, Federer de 8 ori și Sampras de 7 ori.
În plus, acesta este al 4-lea titlu consecutiv al lui Novak Djokovic la Wimbledon. Într-un an care a început ca un coșmar pentru Nole, cu expluzarea din Australia, "crucificat" în mod constant pentru alegerea de a nu se vaccina anti-COVID-19, Djokovic a demonstrat încă o dată ce fel de campion e și a cucerit titlul la Wimbledon, devenind primul tenismen din istorie care câștigă două turnee majore diferite de peste 7 ori fiecare, acumulând cifre uluitoare.
CITEȘTE ȘI:
US Open
Medvedev a vorbit despre interzicerea lui Djokovic la US Open! Opinia sugestivă a liderului mondial
ACUM 20 ORE

Novak Djokovic a plâns ca un copil la Wimbledon, după ce a cucerit titlul

La final, după meciul atât de solicitant cu Kyrgios, Novak Djokovic a sărbătorit victoria cu publicul prezent pe terenul central, cu echipa și familia sa, iar apoi a coborât pe teren și s-a așezat pe scaun, moment în care a izbucnit în plâns în prosop. La conferința de presă, Nole a vorbit despre acel moment în detaliu.
"Am trăit multe astfel de momente în cariera mea și sunt foarte onorat pentru asta, dar acest trofeu în anul în care am trăit ceea ce am trăit în Australia... Totul s-a acumulat cumva pentru mine, când m-am așezat pe scaun, am simțit o ușurare uriașă, pentru că emoțional eram sub o tensiune și un stres constant pe care nu l-am mai trăit în viața mea. Nu doar ceea ce am trăit în Australia, ci și ceea ce m-a urmărit în legătură cu asta.
Și comentariile și provocările oamenilor care mă urmăresc până în ziua de azi. Este ceva cu care nu am mai avut ocazia să mă confrunt înainte, nu știam cum să mă descurc cu asta. Încerc să fac ceea ce mă pune într-o stare de armonie, dar sunt om, ceva care are legătură cu nedreptatea nu poate să mă provoace doar pe mine. Jigniri foarte urâte și mass-media care mă readuc constant la asta. E în spatele meu de ceva timp, ca o anumită greutate emoțională pe care o port este în spate", a spus Novak Djokovic la conferința de presă.
Citi Open
Meci spectacol la Washington. Kyrgios a salvat cinci mingi de meci și l-a învins pe Tiafoe
IERI LA 08:27
US Open
Djokovic ar putea primi un ajutor nesperat! Congresul american cere primirea sârbului la US Open
IERI LA 07:55