Duminica de dinaintea startului la Wimbledon 2022 a fost destinată presei, în sensul în care cei mai importanți jucători din circuit au stat de vorbă cu reprezentanții media și au făcut previziuni, au spus ce așteaptă de la turneul de la All England Club și au dezvăluit ce așteptări au de la turneu.
Stefanos Tsitsipas a vorbit foarte mult despre cel mai titrat jucător din istorie, Rafael Nadal, care, odată cu Roland Garros, a ajuns la 22 de Grand Slamuri în palmares. Succesul ibericului a fost inspirațional, în contextul în care a avut un parcurs teribil și a jucat mereu cu injecții, din cauza durerilor insuportabile.
"Am foarte mult respect pentru ce a făcut Nadal la Roland Garros, pentru faptul că a jucat așa având problemele acelea la picior. Mă face să îl consider "nemuritor", să joci în asemenea condiții și la o asemenea intensitate. Mulți dintre noi nici nu ar fi în stare să evolueze cu asemenea probleme, iar el a câștigat un Grand Slam", a spus Tsitsipas la conferința de presă de dinainte de Wimbledon 2022.
Wimbledon
Kyrgios, convins că ar fi câștigat titlul la Wimbledon cu o singură condiție! De ce a depins totul
29/07/2022 LA 14:35

Wimbledon 2022 | Tsitsipas îl vede pe Nadal ca un animal de pradă

Există o schimbare de paradigmă în ceea ce îl privește pe Nadal, care găsește resurse nebănuite în momentele în care se simte vulnerabil din punct de vedere fizic. Asemenea unui animal de pradă, "Matadorul" e mult mai periculos când se simte încolțit, cu spatele la zid.
"Când spune că are probleme la picior, atunci Nadal este cel mai periculos, în termeni de performanțe. E psihologie inversă, într-un fel", a mai spus Tsitsipas.
Grecul e departe de nivelul său maxim, iar la Wimbledon nu s-a simțit niciodată excelent. Anul trecut, a fost eliminat în minimum de seturi de Frances Tiafoe, dar nici în 2022 specialiștii nu cred că jucătorul elen poate face un turneu mare.
"Anul trecut a fost unul foarte dificil pentru mine. Nu am jucat niciun meci pe iarbă înainte de Wimbledon și am încercat să joc aici ca și cum aș fi evoluat pe zgură. Mare greșeală", a mai spus grecul.
Tsitsipas a fost printre cei mai ghinioniști la tragerea la sorți, în contextul în care va avea o misiune imposibilă în tentativa de a ajunge în fazele finale ale turneului. Kyrgios îi iese în față din turul 3, Berrettini e posibil adversar în sferturi, iar Nadal ar putea să îl întâlnească în semifinalele All England Club.
https://i.eurosport.com/2022/06/26/3399261.jpg
Turneul de la Wimbledon, al treilea Grand Slam al anului, este programat în perioada 27 iunie - 10 iulie și va fi transmis în direct pe Eurosport și Eurosport Player.
Wimbledon
Berrettini a trecut prin "infern", după COVID-19: "Nici nu am putut să mă uit la Wimbledon"
18/07/2022 LA 08:34
Wimbledon
Ubi Tennis a ales cele mai tari ținute de la Wimbledon. Ce au scris despre cum s-a îmbrăcat Halep
16/07/2022 LA 12:47