Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Emma Răducanu, out de la Wimbledon! Britanica, învinsă fără drept de apel de Caroline Garcia

Nicu Savin

Actualizat 29/06/2022 la 19:37 GMT+3

Emma Răducanu s-a oprit în turul doi la Wimbledon, după ce a fost învinsă în două seturi de Caroline Garcia, scor 6-3, 6-3.

Emma Raducanu of Great Britain during her match against Alison Van Uytvanck of Belgium in the Women's Singles First Round match during Day One of The Championships Wimbledon 2022 at All England Lawn Tennis and Croquet Club on June 27, 2022 in London, Eng

Credit imagine: Getty Images

Emma Răducanu nu a reușit să repete performanța de anul trecut, când a ajuns în optimi la Wimbledon. După ce a trecut de Alison Van Uytvanck în primul tur, campiona de la US Open 2021 nu a avut replică în fața Carolinei Garcia, care a câștigat în două seturi, scor 6-3, 6-3, după o oră și 27 de minute de joc.
Franțuzoaica a început perfect și avut 2-0 în primul set, dar Emma a replicat imediat și a egalat. Garcia a mai reușit apoi un break (la 3-2 pentru ea) și nu a mai avut probleme la serviciu, adjudecându-și prima manșă cu 6-3. Scenariul s-a repetat în setul secund, când Emma a recuperat repede un break (a egalat la 3), dar apoi și-a cedat din nou serviciul și Garcia nu a mai iertat-o, câștigând următoarele două game-uri și implicit partida.

Emma Răducanu a dezamăgit și la Wimbledon

Așadar, favorita publicului de la Londra părăsește prematur competiția și criza în care a fost în acest sezon se adâncește. Fanii britanicei se așteptau la un parcurs lung la All England Club, ceea ce ar fi reprezentat probabil un declic pentru ea. Acest lucru este amânat așadar cel puțin până în sezonul american, acolo unde sportiva de origine română a uimit întreaga lume anul trecut, câștigând la US Open după ce a pornit din calificări.
De partea cealaltă, Caroline Garcia confirmă că este în cea mai bună formă din ultima perioadă. Franțuzoaica a ajuns la 7 victorii consecutive în circuit, înainte de Wimbledon ea cucerind titlul la Bad Homburg. Fostă număr 4 WTA (în 2018), Garcia este acum la un meci distanță de atingerea celei mai bune performanțe din carieră la Wimbledon, optimi de finală (2016).
În runda următoare, Caroline Garcia va juca împotriva chinezoaicei Shuai Zhang (41 WTA), care a trecut ceva mai devreme de Marta Kostyuk, scor 7-6 (6), 6-2.
Turneul de la Wimbledon se desfășoară în perioada 27 iunie - 10 iulie 2022 și va fi în direct și în exclusivitate pentru România pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.
Wimbledon 2022 - 29 iunie, transmisiuni Eurosport 1&2
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo