Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Reacția Simonei Halep după ce sportivii ruși au fost interziși la Wimbedon! Cum a comentat decizia englezilor

Bianca Dumitru

Actualizat 29/04/2022 la 08:02 GMT+3

Organizatorii Wimbledon au luat decizia de a-i interzice pe sportivii ruși și bieloruși la competiția din acest an. Simona Halep a comentat scurt această hotărâre, spunând că nu vrea să se implice în politică, dar punctând că sportivii nu au nicio vină pentru ceea ce se întâmplă.

Simona Halep muss auch für Wimbledon absagen

Credit imagine: Getty Images

Jucătorii de tenis ruși și belaruși au fost interziși în mod oficial de la Wimbledon 2022. Organizatorii au făcut anunțul săptămâna trecută, astfel că Daniil Medvedev, Andrey Rublev, Aryna Sabalenka, Viktoria Azarenka și alții vor lipsi anul acesta de pe iarba de la All England Club.
Prezentă la turneul de la Madrid, Simona Halep a vorbit despre decizia luată de englezi. Campioana din 2019 de la Wimbledon a spus că nu vrea să se amestece în politică, dar a punctat că nu consideră că sportivii au vreo vină pentru ceea ce se întâmplă în Ucraina.
"Nu vreau să vorbesc despre politică, pentru că în opinia mea este politică. Tenisul este un sport individual și, după părerea mea, sportivi nu au nicio vină. E o decizie grea. Sunt sigură că nu a fost o hotărâre ușor de luat.
Mă simt tristă pentru tot ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și pentru toți oamenii care suferă. Sunt împotriva războiului și sper că se va încheia curând. Suntem aproape acolo. Nu este ușor pentru nimeni, dar tenisul e un sport individual.
Sportivii nu mai joacă sub steagul Rusiei, ceea ce cred că a fost o mișcare bună. În rest, este politică și vreau să stau departe de asta. Iubesc sportul", a declarat Simona Halep, citată de jurnalistul Ben Rothenberg.
Citește și:

Simona Halep, pregătită pentru duelul cu Paula Badosa

Joi, în primul tur al turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 6.575.560 de euro, Simona Halep a trecut de Shuai Zhang, scor 6-2, 6-3, iar în următorul meci va avea o misiune foarte dificilă, urmând a da peste favorita numărul 2, Paula Badosa.
Sportiva din Spania a trecut în primul tur de Veronika Kudermetova cu scorul de 6-3, 6-0, la capătul unui meci care a durat o oră și 6 minute de joc. Aceasta va fi prima întâlnire din circuit pentru Halep și Badosa.
Românca a prefațat duelul cu jucătoarea de pe locul 2 WTA, spunând că se așteaptă la un meci dificil, dar că își dorește să aplice tot ceea ce a învățat de la Mouratoglou pentru că vrea să revină în top.
"Un meci greu, un challenge destul de puternic, dar nu am niciun fel de așteptare, vreau doar să mă bucur de meci, să pun în practică ceea ce ne dorim, împreună cu Patrick, să cred că am șansa mea pentru că știu cum este să fii acolo, în top. Bineînțeles, are o încredere foarte mare acum, joacă probabil cel mai bun tenis al ei, dar e un duel bun și sper să joc bine", a declarat Simona Halep.
Fostul lider WTA, care nu mai jucase de la Indian Wells (la mijlocul lunii martie), este campioană la Madrid în 2016 și 2017 și finalistă în 2019. După calificarea în turul 2, Halep și-a asigurat un cec de 45.095 de euro și 65 de puncte WTA.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo