Cel mai fierbinte subiect din tenisul mondial este legat de hotărârea organizatorilor de la Wimbledon de a interzice participarea la ediția din acest an a jucătorilor din Rusia și Belarus, decizie care ar putea fi preluată și de alte turnee importante din circuit.
Opozanții și partizanii acestei decizii poartă o dispută de la distanță, fiecare aducând argumente în favoarea lor. Printre primii jucători importanți care au criticat decizia oficialilor de la All England Club a fost Novak Djokovic, care a declarat că politicul nu ar trebui să se implice în sport. Chiar dacă situația din Ucraina este una dramatică, tenismenii din Rusia și Belarus nu au nicio vină și ar trebui lăsați să-și continue activitatea, în opinia liderului mondial.
Poziția sârbului a fost taxată de celebrul Garry Kasparov, unul dintre cei mai mari șahiști din istorie. Rus de origine, Kasparov este stabilit în SUA și se numără printre marii opozanți ai regimului de la Kremlin, iar de la începutul războiului a avut numeroase atacuri la adresa țării sale și a celor care susțin atacarea Ucrainei.
Roland Garros
Novak Djokovic, dărâmat de ceea ce a trăit în Australia! "95% nu și-ar fi revenit niciodată"
ACUM O ORĂ
Citește și:

Novak Djokovic, luat în colimator de Garry Kasparov

Kasparov crede că sportivii ruși care nu se declară public împotriva războiului, pot fi acuzați că sunt de acord cu el, iar în aceste condiții interzicerea sportivilor la marile competiții este una perfect logică. Fostul mare șahist a trimis săgeți către Djokovic ca urmare a declarațiilor acestuia, punctând că este cu atât mai grav cu cât sunt făcute de un om care provine dintr-o țară care știe ce înseamnă un război (Djokovic a copilărit în anii 90, când Serbia a fost implicată în Războiul din Balcani, în urma căruia Yugoslavia a fost divizată în mai multe state naționale).
"Rușii ar putea juca după clasament, dar ei ucid în funcție de naționalitate. Sportivii ruși care nu condamnă războiul de exterminare al lui Putin în Ucraina îl susțin în tăcere. Este deosebit de nepotrivit ca un sârb să spună asta, având în vedere istoria.", a scris Kasparov pe contul personal de Twitter.
Deși Djokovic a contrat public decizia organizatorilor de la Wimbledon, sârbul a primit și o veste bună din Anglia. Șefii de la All England Club au anunțat că jucătorii nevaccinați împotriva Covid-19 vor putea participa la ediția din acest an, astfel că Djokovic își va putea apăra titlul cucerit în 2021.
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | Încep optimile de finală! Cele mai importante dueluri ale zilei
ACUM 2 ORE
Roland Garros
Roland Garros LIVEBLOG | S-au terminat toate meciurile din turul 3! Cum arată tablourile optimilor
IERI LA 07:03