Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

A început Turneul Elitelor la Zhuhai! Prima mare surpriză a competiției

Irina Aldea

Publicat 23/10/2019 la 13:15 GMT+3

Al doilea turneu final al sezonului a luat start marți la Zhuhai, în China, iar favorita gazdelor, Saisai Zheng, a produs supriza primei zile de concurs și a învins-o pe Madison Keys, locul 13 WTA.

Madison Keys in action at the Australian Open

Credit imagine: Getty Images

Marți a luat startul “Hengqin Life WTA Elite Trophy Zhuhai”, a doua competiție după Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Turneul elitelor le este destinat jucătoarelor clasate pe următoarele 11 poziții din ierarhia WTA după cele calificate deja la WTA Finals. Organizatorii au dreptul să invite o a 12-a jucătoare la competiție prin intermediul unui wild card. Anul acesta, norocoasa a fost Saisai Zheng.
Organizatorii turneului Elitelor au fost fără doar și poate mulțumiți cu alegerea pe care au făcut-o în privința jucătoarei invitate. Saisai Zheng, ocupanta locului 40 în clasamentul WTA, a învins-o în primul meci din grupa Orhideea pe Madison Keys, locul 13 WTA, scor 6-4, 6-2, la capătul unui meci care a durat o oră și 32 de minute de joc.

Turneul Elitelor, la a cincea ediție

Al doilea turneu final se află la a cincea ediție. Anul trecut s-a impus Ashleigh Barty, liderul mondial din WTA. Australianca, învingătoare la Roland Garros în 2019, s-a calificat anul acesta la Turneul Campioanelor de pe prima poziție. Înainte, s-au mai impus Julia Goerges, Petra Kvitova și Venus Williams.
Anul acesta vor participa Kiki Bertens, Sofia Kenin, Madison Keys, Arina Sabalenka, Donna Vikic, Alison Risle, Petra Martic, Elise Mertens, Daiana Iastremska, Maria Sakari, Karolina Muchova și Saisai Zheng.

Cum arată grupele:

  • Grupa Azalea: Kiki Bertens, Donna Vekic, Daiana Iastremska
  • Grupa Camelia: Sofia Kenin, Alison Riske, Karolina Muchova
  • Grupa Orhideea: Madison Keys, Petra Martic, Zheng Saisai
  • Grupa Trandafirul: Arina Sabalenka, Elise Mertens, Maria Sakkari
Prima clasată din fiecare grupă se califică în semifinale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo