Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Simona Halep, antrenament de 5 stele, la Roma: s-a pregătit alături de Iga Swiatek, numărul 1 WTA

Cristian Mihală

Publicat 08/05/2022 la 13:52 GMT+3

Simona Halep și liderul mondial, Iga Swiatek, s-au antrenat împreună la Roma, duminică. Turneul WTA de la Foro Italico debutează mâine, iar specialiștii le văd pe cele două cu mari șanse la trofeu.

Halep & Swiatek

Credit imagine: Getty Images

După eliminarea de la Madrid, acolo unde a pierdut în sferturi împotriva celei care avea să câștige turneul, Ons Jabeur, Simona Halep a mers direct la Foro Italico, pentru a se acomoda cât mai repede cu tot ce înseamnă condițiile din capitala Italiei.
Halep a ajuns la Roma joi seară, iar vineri a intrat deja la antrenamente alături de întreaga echipă. Patrick Mouratoglou, noul antrenor al româncei, a publicat un mesaj pe contul de Instagram: "Roma nu a fost construită într-o zi, așa că am venit mai devreme la turneu. Săptămâna viitoare nu poate veni îndeajuns de repede", a transmis tehnicianul francez pe rețelele de socializare.
Azi, Mouratoglou i-a pregătit sportivei noastre un antrenament extrem de util, în contextul în care Simo s-a pregătit alături de Iga Swiatek, jucătoarea care domină autoritar clasamentul WTA și care e principala favorită în opinia tuturor specialiștilor pentru Roland Garros. Cele două sunt pe aceeași jumătate la turneul din capitala Italiei, putând să se întâlnească în faza semifinalelor.
CITEȘTE ȘI:

Simona Halep, traseu greu la Roma

Campioană în 2020 la Roma, Simona Halep are parte de un traseu infernal la ediția din acest an, nefiind cap de serie.
Sportiva noastră va juca în turul inaugural cu franțuzoaica Alize Cornet, care a învins-o anul acesta la Australian Open în optimile de finală.
Până acum, Simona Halep s-a întâlnit cu Alize Cornet de 5 ori, iar românca s-a impus o singură dată, în urmă cu aproape 10 ani, la Sofia în 2013. De atunci au mai urmat 3 meciuri în care franțuzoaica s-a impus (Dubai 2014, Madrid 2015 și Melbourne 2022). Ele s-au mai întâlnit o dată și în 2011, la Monterrey, când tot franțuzoaica s-a impus.
Dacă trece de sportiva din Franța, Simona Halep va avea un nou duel de foc, cu favorita numărul 7, americanca Danielle Collins. În cazul în care trece și de Collins, Simona Halep ar urma să se întâlnească fie cu Belinda Bencic, favorita numărul 12, sau Amanda Anisimova. Pe aceeași parte de tablou se mai află și Iga Swiatek, Viktoria Azarenka, Emma Răducanu, Anett Kontaveit sau Aryna Sabalenka.
În 2021, Simona Halep a suferit o accidentare teribilă la Roma, în timpul meciului cu Angelique Kerber, în urma căruia a trebuit să abandoneze cu scorul de 6-1, 3-3 în favoarea sa. În urma acelui meci, sportiva noastră a fost nevoită să absenteze de la o serie îndelungată de turnee.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo