Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poate fi Alcaraz GOAT-ul în tenis? Verdictul lui Zverev, înainte de finala de la Madrid

Cristian Mihală

Publicat 08/05/2022 la 13:08 GMT+3

Alexander Zverev, adversarul lui Carlos Alcaraz din finala de la Madrid, nu e surprins de prestațiile fantastice ale tânărului de 19 ani. Germanul îl vede pe acesta drept viitorul mare campion din tenis și spune că nu există bariere pe care Carlitos să nu le poată depăși.

Carlos Alcaraz - Alexander Zverev / Masters 1000 Madrid

Credit imagine: Getty Images

Era Alcaraz a început, în mod oficial. Încă de la Rio de Janeiro sau Miami - turnee pe care le-a câștigat - s-a vorbit despre cât de bun poate fi ibericul, dar la Barcelona și, acum, la Madrid, acesta a demonstrat că, cel puțin în acest moment, e de neînvins.
În doar două zile, Alcaraz a trecut de Nadal și Djokovic, fiind primul jucător din istorie care reușește să îi învingă pe cei doi în același turneu, pe zgură. Deja ibericul e văzut cu a doua șansă la cucerirea Roland Garros, după cel mai titrat jucător din istorie, Rafa Nadal, iar specialiștii se întreabă unde poate ajunge Carlitos. Un răspuns în acest sens a dat Rick Macci, fost antrenor al jucătoarei Serenei Williams, care a declarat că îl vede pe tânărul de 19 ani să se transforme în cel mai mare jucător din toate timpurile.
CITEȘTE ȘI:

ZVerev: "Nu există limite în ceea ce îl privește pe Alcaraz"

Timpul ne va arăta dacă Alcaraz poate rămâne la un nivel fabulos pentru mai mult de un deceniu - cât ar avea nevoie, probabil, pentru a trece de granița celor 21 de Grand Slamuri ale lui Rafa, dar cert e că în acest moment Carlitos e omul care înseamnă atât viitorul, cât și prezentul în tensiul mondial. După ce Zverev l-a învins pe Tsitsipas în a doua semifinală de la Madrid, germanul a fost întrebat despre evoluțiile adversarului din finală. Neamțul nu e deloc surprins de succesele lui Alcaraz la Nadal și Djokovic, văzându-l un tenisman care va domina ca nimeni altul circuitul ATP.
"Nu m-au surprins aceste victorii ale lui Carlos, pentru că știu cât de bun este! Am spus încă de anul trecut, de la Acapulco, că va intra în top 10 ATP până în 2023. M-a "învins" cu aproape un an. Nu e nimic de comentat, e un jucător incredibil și va avea o carieră fabuloasă. La 19 ani să joci așa...arată ca un jucător foarte matur. Să fiu sincer, nu există limite în ceea ce îl privește pe Alcaraz", a spus Zverev, după succesul contra lui Tsitsipas.
Zverev și Alcaraz s-au întâlnit de două ori până în prezent, ambele confruntări fiind câștigate de german în minimum de seturi. Spaniolul nu împlinse încă 18 ani la primul meci direct și era departe de forma pe care o arată acum. De altfel, specialiștii anticipează un succes al lui Carlitos în finală, un succes al lui Alcaraz în ultimul act de la Madrid având o cotă de doar 1,54.
Marea finală de la "Caja Magica", dintre Alcaraz și Zverev, este astăzi, de la 19:15, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo