Era Alcaraz a început, în mod oficial. Încă de la Rio de Janeiro sau Miami - turnee pe care le-a câștigat - s-a vorbit despre cât de bun poate fi ibericul, dar la Barcelona și, acum, la Madrid, acesta a demonstrat că, cel puțin în acest moment, e de neînvins.
În doar două zile, Alcaraz a trecut de Nadal și Djokovic, fiind primul jucător din istorie care reușește să îi învingă pe cei doi în același turneu, pe zgură. Deja ibericul e văzut cu a doua șansă la cucerirea Roland Garros, după cel mai titrat jucător din istorie, Rafa Nadal, iar specialiștii se întreabă unde poate ajunge Carlitos. Un răspuns în acest sens a dat Rick Macci, fost antrenor al jucătoarei Serenei Williams, care a declarat că îl vede pe tânărul de 19 ani să se transforme în cel mai mare jucător din toate timpurile.
CITEȘTE ȘI:
Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24
TUPEU ȘI RESPECT ÎNTR-O FRAZĂ. CUM A RĂSPUNS ALCARAZ LA ÎNTREBAREA "CINE E CEL MAI BUN DIN LUME ÎN ACEST MOMENT?"

ZVerev: "Nu există limite în ceea ce îl privește pe Alcaraz"

Timpul ne va arăta dacă Alcaraz poate rămâne la un nivel fabulos pentru mai mult de un deceniu - cât ar avea nevoie, probabil, pentru a trece de granița celor 21 de Grand Slamuri ale lui Rafa, dar cert e că în acest moment Carlitos e omul care înseamnă atât viitorul, cât și prezentul în tensiul mondial. După ce Zverev l-a învins pe Tsitsipas în a doua semifinală de la Madrid, germanul a fost întrebat despre evoluțiile adversarului din finală. Neamțul nu e deloc surprins de succesele lui Alcaraz la Nadal și Djokovic, văzându-l un tenisman care va domina ca nimeni altul circuitul ATP.
"Nu m-au surprins aceste victorii ale lui Carlos, pentru că știu cât de bun este! Am spus încă de anul trecut, de la Acapulco, că va intra în top 10 ATP până în 2023. M-a "învins" cu aproape un an. Nu e nimic de comentat, e un jucător incredibil și va avea o carieră fabuloasă. La 19 ani să joci așa...arată ca un jucător foarte matur. Să fiu sincer, nu există limite în ceea ce îl privește pe Alcaraz", a spus Zverev, după succesul contra lui Tsitsipas.
Zverev și Alcaraz s-au întâlnit de două ori până în prezent, ambele confruntări fiind câștigate de german în minimum de seturi. Spaniolul nu împlinse încă 18 ani la primul meci direct și era departe de forma pe care o arată acum. De altfel, specialiștii anticipează un succes al lui Carlitos în finală, un succes al lui Alcaraz în ultimul act de la Madrid având o cotă de doar 1,54.
Marea finală de la "Caja Magica", dintre Alcaraz și Zverev, este astăzi, de la 19:15, pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45