Alcaraz se luptă deja, la 19 ani, cu recordurile. Carlitos a devenit, grație succesului cu Djokovic, cel mai tânăr jucător din istorie care ajunge în ultimul act la Madrid. El e, de asemenea, primul sportiv care îi învinge pe Djokovic și Nadal în același turneu, pe zgură. Evident, ibericul e și cel mai tânăr jucător care îi învinge în cadrul aceleiași competiții pe cei doi mari titani, care, alături de Federer, au dominat total tenisul în ultimii 15-20 de ani.
Alcaraz are garantată deja poziția a 6-a ATP după Madrid, turneu unde joacă a doua finală de Masters 1000 la rând, după succesul de la Miami. Fără îndoială ibericul va fi număr unu mondial în viitor și va câștiga foarte multe turnee de Grand Slam, iar tânărul jucător e perfect conștient de calitățile sale.

Djokovic - Alcaraz, o partidă care va rămâne în istoria tenisului. Cele mai tari puncte ale partidei

Mutua Madrid Open
Auger-Aliassime şi Davidovich Fokina au oferit meciul turneului, la Roma
11/05/2022 LA 05:24
CITEȘTE ȘI:
DJOKOVIC A LĂUDAT JOCUL ȘI MAI ALES MENTALITATEA PUȘTIULUI LUI ALCARAZ, DUPĂ ÎNFRÂNGEREA DIN SEMIFINALE

Alcaraz, între un tupeu de mare campion și un bun simț a la Nadal

În ultimele săptămâni, tânărul Carlitos a recunoscut că simte că poate lupta în acest moment de la egal la egal cu oricine, iar nu puțini îl văd deja cel mai valoros jucător al momentului. Întrebat care e cel mai bun sportiv din lume, ibericul s-a eschivat, aducând în discuție clasamentul, care îl indică pe Djokovic. Apoi, a lăsat de înțeles că se simte ca și cum ar fi cel mai în formă, dar că nu are niciun sens să își cânte singur ode, când a realizat prea puțin în tenis.
Fragment din conferința de presă a lui Alcaraz, după victoria cu Djokovic
Reporter: Ieri l-ai învins pe cel mai bun jucător din istorie, dacă ne raportăm la numărul de titluri de Grand Slam. Azi, l-ai bătut pe numărul unu mondial. Azi, 7 mai 2022, cine este cel mai bun jucător din lume?
Alcaraz: Păi...Djokovic, pentru că e numărul 1 ATP. Nu prea știu ce să spun. Atât Rafa, cât și Nole sunt doi dintre cei mai mari jucători din toate timpurile. Nu știu cum să spun cine e cel mai bun în acest moment, de aceea mă raportez la ierarhie, iar acolo Djokovic e primul.
Reporter: Dar azi l-ai învins pe Djokovic. Eu întrebam în momentul de față cine crezi că e cel mai bun.
Alcaraz: Nu o să vă răspund la această întrebare. Chiar dacă poate o gândesc, nu o spun. L-am învins pe numărul unu mondial, dar încă sunt abia pe locul 9. Mai sunt încă 8 jucători între mine și locul 1 mondial.
Reporter: Ieri l-ai învins pe Rafa, azi pe Novak. Totul a venit atât de repede, ai avut timp să te bucuri de aceste momente speciale?
Alcaraz: Da, m-am bucurat alături de echipa mea și de familie. E un moment special, e nevoie să îl savurezi, dar voi face asta după finală. Duminică am un meci mare, în acest uriaș turneu, și vreau să încerc să mă concentrez pe ce urmează, nu pe ce a fost. Vreau să mă recuperez cât mai bine și să fiu la cel mai bun nivel în finală.
În ultimul act, Alcaraz va da piept cu învingătorul de anul trecut, Alexander Zverev. Germanul și-a luat revanșa în fața lui Tsitsipas, care îl învinsese în semifinale la Monte Carlo, acum două săptămâni.
Marea finală de la Madrid se joacă azi, de la 19:15, în direct pe Eurosport 2 și Eurosport Player.
Mutua Madrid Open
Antrenorul lui Alcaraz a dezvăluit obiectivele spaniolului după titlul de la Madrid: "E aproape!"
10/05/2022 LA 14:42
Mutua Madrid Open
Alcaraz, întâmpinat cu tobe în uralele oamenilor! Carlitos a ieșit cu trofeul de la Madrid pe balcon
10/05/2022 LA 13:45