Sportivii prezenți la Jocurile Olimpice se confruntă cu perspectiva de a concura în mijlocul unei veri japoneze, cu temperaturi medii în jurul valorii de 86 de grade Fahrenheit (30 de grade Celsius). Se fac deja diferite calcule și se estimează că vom avea în față cele mai fierbinți Jocuri din istorie.
Primele semnale de alarmă din acest motiv au venit în ziua de vineri, cu puțin timp înainte de ceremonia de deschidere.

O sportivă din Rusia a leșinat din cauza căldurii

Tokyo 2020
Vârsta e doar un număr. Un trăgător din Kuweit, medaliat la Tokyo la 57 de ani
26/07/2021 LA 10:38
Svetlana Gomboeva (23 de ani) s-a prăbușit imediat după ce a concurat în calificările probei de tir cu arcul. Rusoaica este un nume important în această disciplină, fiind numărul 13 mondial. Antrenorul ei a explicat că deși trăgătoarea s-a pregătit în astfel de condiții, umiditatea excesivă din capitala Japoniei i-a provocat o stare de rău.
“Este prima dată când văd că se întâmplă aşa ceva. La Vladivostok, unde ne-am antrenat, vremea a fost aproximativ la fel. Însă umiditatea de aici a avut o influenţă”, a explicat Stanislav Popov, conform AP.
Sportiva a explicat că se simte bine și a trecut peste momentul delicat. “Totul este în regulă. Mă doare capul foarte tare, dar per total sunt bine. Sunt gata să continui competiţia, totul este ok”, a declarat Gomboeva, pentru TASS.

România, performanță bună în calificările la arc

Mădălina Amăistroaie a terminat pe locul 37 din 64 de sportive în concursul de clasament la tir cu arcul. Coreeanca San An a doborât recordul olimpic
Tânăra sportivă și-a făcut debutul la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, la aproximativ o lună după ce a obținut o calificare neașteptată de mulți.
Sportiva în vârstă de 18 ani a venit în Japonia cu gândul de a se bucura de competiție. Inevitabil, au fost și emoții, dar acestea s-au spulberat. Reprezentanta României a terminat pe locul 37 în concursul de clasament. Ea a acumulat un punctaj de 634 puncte, în urma celor 72 de săgeți trase.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se vor desfășura în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Laura Ilie își acuză adversarele! "Fură cu nerușinare. Existau elemente pentru descalificare!"
25/07/2021 LA 15:08
Tokyo 2020
Laura Ilie, gânduri după concursul de la Tokyo. ”Atat am putut azi. Voi fi mai și mai determinată”
24/07/2021 LA 08:50