Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

România și-a asigurat primele două finale la canotaj! În cursa pentru medalii se mai află încă cinci echipaje

Andrei Nicolae

Actualizat 25/07/2021 la 08:58 GMT+3

Echipajele de dublu vâsle feminin și patru rame masculin vor trage pentru medalii în 28 iulie. Simona Radiș și Ancuța Bodnar s-au calificat cu cel mai bun timp

Ancuța Bodnar Simona Radiș canotaj

Credit imagine: Getty Images

Canotajul românesc a ajuns la Tokyo cu o delegație impresionantă, 9 echipaje și 36 de sportivi, iar la primele ore ale dimineții a reușit primele două calificări în finalele A olimpice.
Simona Radiș și Ancuța Bodnar au confirmat încă o dată că sunt mari favorite la câștigarea medaliei de aur la dublu vâsle feminin. Tricolorele au făcut azi o altă cursă solidă, solitară, succesul lor în prima semifinală fiind fără dubii.
Echipajul României a parcurs distanța în în 7:04.31. Timpul a fost sub cel realizat în serii, dar chiar și în aceste condiții a venit cu un avans mai mare de 4 secunde față de următoarea clasată, Noua Zeelandă. Semifinala a doua a fost câștigată Olanda cu timpul de 7:08.09. Așadar, Ancuţa Bodnar și Simona Radiş merg în finală cu cel mai bun timp.

Echipajul de patru rame masculin a terminat pe locul 1 în recalificări

Al doilea echipaj românesc care a obținut biletele pentru finală a fost cel masculin de patru rame. Mihăiţă Vasile Ţigănescu, Mugurel Vasile Semciuc, Ştefan Constantin Berariu, Cosmin Pascari au terminat pe locul 1 în recalificări. Tricolorii au câștigat bătălia cu Olanda și Polonia. Dintre aceste două echipaje, batavii însoțesc România în finala A. Dacă vremea va permite, atunci finalele se vor desfășura miercuri.
picture

Jocurile Olimpice- România a terminat pe primul loc la recalificările de canotaj masculin

În Regata de azi, România a avut alte două echipaje. La dublu vâsle masculin, Ioan Prundeanu și Florin Enache s-au clasat pe locul 5, astfel că merg în Finala B. La fel ca și Mădălina Hegheş, Roxana Iuliana Anghel, Elena Logofătu, Cristina Georgiana Popescu, care au terminat pe locul 3 în recalificări la patru rame, insuficient pentru a prinde finala.
România mai are în cursa pentru medalii încă 5 bărci, 2 rame masculin și feminin, 2 vâsle categorie ușoarp feminin și echipajele de 8+1 feminin și masculin. Toate acestea vor încerca să obțină calificarea în finale.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo