Belgianul Remco Evenepoel îți continuă forma de vis în care se află și este aproape să câștige Turul Poloniei, după victoria categorică obținută ieri în etapa a 4-a.
https://i.eurosport.com/2020/08/08/2861915.jpg

Unde se va opri Evenepoel?

Ciclism
Filippo Ganna și-a apărat titlul mondial la contratimp! Italianul l-a învins greu pe Wout Van Aert
ACUM O ZI
Umbrită de groaznicul accident de la finalul primei etape, această ediție a Turului Poloniei se apropie de final, iar rutierul de la Deceuninck Quick-Step, Remco Evenepoel este ca și câștigător.
În etapa de ieri, Evenepoel a luat pe cont propriu cursa când mai erau 50 de kilometri până la final și a continuat să-și mărească avansul deși în spatele său erau mulți adversari cu nume precum Jakob Fulgsang, Symon Yates sau Rafal Majka.
Evenepoel a ajuns la finish-ul din cățărarea de la Bukowina cu un avans de 1'48s față de Jakob Fulgsang, în timp de Simon Yates a câștigat sprintul pentru locul 3 cu polonezul de la Bora, Rafal Majka.
Liderul clasamentului general dinaintea acestei etape, ecuadorianul Richard Carapaz (Ineos) a căzut pe parcursul etapei de ieri și a sosit cu o întârziere de 3 minute și 21 de secunde.
Prin această victorie, Evenepoel a preluat și conducerea clasamentului general unde are un avans de 1'52s față de J.Fulgsang, 2'28s față de S.Yates și 2'32s față de R.Majka.
Dacă nu se va întâmpla astăzi nimic deosebit în ultima etapă, Evenepoel va ajunge la cea de-a 4-a cursă câștigată în acest sezon din tot atâtea participări. Înainte de Turul Poloniei, Remco s-a impus în Turul San Juan și Turul Algarve înainte de pandemie, iar apoia câștigat și Turul Burgos-ului săptămâna trecută.

Evenepoel i-a dedicat victoria lui Jakobsen

La trecerea liniei de sosire, Remco Evenepoel i-a dedicat victoria colegului său Fabio Jakobsen, victima cumplitului accident de la finish-ul primei etape.
Belgianul a scos un bilețel pe care era scris numărul 75, adică numărul de concurs purtat de Jakobsen în Turul Poloniei.
"Acest fel de a sărbători a fost în mintea mea încă de ieri, așa că am vrut doar să arăt numărul lui Fabio în caz că voi câștiga. În această dimineață, am cerut ofițerului de presă să-mi listeze numărul lui Fabio. Din momentul în care am avut cursa în mâini, am simțit ceva special în mintea mea și în corpul meu. Am spus „ok, oricât de greu va fi, voi lupta până la sfârșit și voi continua. Voi suferi, dar Fabio suferă mult mai mult ... iar acest lucru asta mi-a dat energie.", a declarat belgianul la finalul etapei de ieri.
Între timp, starea lui Fabio Jakobsen s-a stabilizat și acesta a fost scos din coma indusă de către medicii spitalului din Katowice, dar accidentul suferit va lăsa urmea adânci în ceea ce îl privește pe sprinterul olandez de la Quick-Step.
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
17/09/2021 LA 10:24
Ciclism
Gazzetta dello Sport: Roglic - out, Pogacar - in, la Mondiale, în proba de contratimp
13/09/2021 LA 13:28