Dylan Groenewegen își ispășește încă suspendarea primită pentru gravul accident provocat anul trecut în Turul Poloniei, în urma căruia Fabio Jakobsen a suferit cumplit. Totuși, olandezul de la Jumbo Visma se pregătește pentru revenirea în curse, iar acest lucru se va întâmpla la numai 5 zile după ce pedeapsa îi va expira.
Groenewegen va fi prezent la startul Turului Ungariei, competiție ce va porni la drum la jumătatea lunii mai. Spre finalul lunii mai, sprinterul va participa și la Turul Walloniei, iar singurele curse de World Tour la care a anunțat că va lua parte vor fi EuroEyes Cyclassics Hamburg, BinckBank Tour și Tour of Guangxi. În ceea ce privește marile tururi, în funcție de cum vor evolua lucrurile am putea să-l vedem pe olandez în Vuelta, dar nimic nu este stabilit deocamdată.
https://i.eurosport.com/2020/11/11/2934858.jpg
Turul Franței
Simon Yates nu va lua startul în Turul Franței! Groenewegen, susținere totală pentru sprinturi
24/06/2022 LA 14:12

Gronewegen: "Sper că în curând îmi voi putea găsi din nou locul în pluton"

În conferința de presă a celor de la Jumbo Visma de ieri, Groenewegen a insistat că principala sa preocupare este să își regăsească locul printre rutieri: "Sper că în curând îmi voi putea găsi din nou locul în pluton și că mă voi putea bucura din nou de curse. Desigur, sper să sprintez din nou pentru victorii, dar cel mai important lucru este că îmi găsesc din nou locul în pluton."
Sprinterul de 27 de ani a vorbit din nou despre nefericitul incident de anul trecut de la Katowice, spunând că se simte în continuare vinovat pentru ceea ce i s-a întâmplat conaționalului său, Fabio Jakobsen: "Nu a fost corect să mă abat de la trasa mea. Mă tot întreb cum am ajuns să fac asta. Cu siguranță mă învinovățesc pentru asta. S-a întâmplat inconștient și mă simt foarte rău în legătură cu acest lucru."
Jumbo Visma are planuri mari în acest sezon. Evident, principalul obiectiv al echipei este câștigarea Turului Franței, iar pentru asta formația olandeză se va prezenta la startul Marii Bucle cu un adevărat dream-team.
Prima competiție importantă din 2021 din lumea ciclismului va fi Turul Emiratelor Arabe Unite, care va avea loc în perioada 21-27 februarie.
Ciclism
Sagan și Bora, de 10! Slovacul s-a impus în runda din Giro, după o muncă fantastică a echipei
17/05/2021 LA 15:19
Turul Italiei
Tim Merlier a câştigat etapa a 2-a din Giro, după un sprint impresionant
09/05/2021 LA 15:32