Primoz Roglic avea peste un minut avans în clasamentul general înainte de contratimpul de pe La Planche des Belles Filles, dar totul s-a prăbușit pentru sloven și echipa Jumbo Visma.
Conaționalul său, Tadej Pogacar, a dat toate calculele peste cap și s-a impus de o manieră entuziasmantă în proba de astăzi, câștigând apropae 2 minute față de Roglic și preluând conducerea la general, fiind practic câștigător al Turului Franței 2020, doar un dezastru putând schimba lucrurile în etapa de mâine.
Astfel, Roglic pierde o competiție pe care a controlat-o împreună cu echipa sa de la un capăt la altul. Chiar dacă a pierdut la campionatele naționale ale Sloveniei proba de contratimp în fața lui Pogacar, nimic nu anunța un asemenea ecart în etapa de astăzi, care să zguduie practic clasamentul general.
Ciclism
Campionatele mondiale de ciclism: 4 mari favoriți la medalii, la proba de contratimp
ACUM 21 ORE
La final, Roglic a avut puterea să-l felicite pe rivalul și prietenul său, care la rândul său s-a declarat foarte încântat de performanța obținută. La scurt timp după finalul etapei, Primoz Roglic a avut și el o reacție oficială, în care și-a arătat dezamăgirea față de șansa ratată.
"Desigur, sunt dezamăgit. Evident, nu am împins suficient din pedale, pentru că nu eram atât de rapid comparativ cu ceilalți, dar cu siguranță am făcut tot posibilul. Este tot ce am putut face și din această cauză sunt dezamăgit din cauza rezultatului, dar pe de altă parte știu că am dat totul. În sfârșit, a fost frumos să avem o cursă anul acesta, pentru că a fost un sezon destul de special. Sper că le-am oferit oamenilor o oarecare speranță și că a fost frumos să ne urmărească.", a declarat Primoz Roglic după etapa de astăzi.
Ciclism
Gazzetta dello Sport: Roglic - out, Pogacar - in, la Mondiale, în proba de contratimp
13/09/2021 LA 13:28
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30