Turul Franței 2020 se anunță extrem de atractiv din punct de vedere al bătăliei pentru general, dar și din punct de vedere al luptei pentru tricourile distinctive, însă fanii ciclismului se vor delecta și cu prezența în premieră la startul competiției a unor cicliști care deja au obținut performanțe impresionante.

Cei mai tari cicliști care debutează în Turul Franței 2020

Richard Carapaz este poate cel mai important rutier care va alerga pentru prima dată în carieră în Marea Buclă. Ecuadorianul a câștigat Giro în 2019, iar pregătirea sa din acest an a fost setată pentru a-și apăra acest titlu, dar lucrurile s-au schimbat din mers.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Neconvocările lui Chris Froome și Geraint Thomas la Ineos a dus la schimbarea strategiei pentru Carapaz. Rutierul de 27 de ani va fi prezent astfel în turul Franței, acolo unde va avea sarcina de a îl ajuta pe Egan Bernal în lupta pentru tricoul galben. Ecuadorianul a demonstrat că este foarte puternic în munți, dar rămâne de văzut dacă forma sa din acest moment îi va permite să se ridice la nivelul așteptărilor.
Pavel Sivakov este un alt nume important care își va marca debutul în Marea Buclă în acest an. La fel ca și Carapaz, rusul are misiunea de a-l ajuta pe Egan Bernal. Sivakov este la a 3-a participare într-un mare tur, după ce a bifat Vuelta în 2018 și a terminat pe locul 9 la general în Giro de anul trecut.
Rutierul de 23 de ani a arătat o formă bună în ultima vreme și acum are șansa să demonstreze că poate fi o variantă de lider în viitor pentru cei de al Ineos. Evident, acum este a 3-a variantă a echipei britanice pentru clasamentul general, dar o evoluție bună în Turul Franței i-ar putea determina pe conducătorii echipei să îi ofere statutul de lider într-un tur de 3 săptămâni în anii următori.
https://i.eurosport.com/2020/08/16/2865516.jpg
Sepp Kuss va porni și el la drum pentru prima dată în carieră. Americanul de la Jumbo Visma este în aceeași situație ca și Sivakov la Ineos. Calitățile sale sunt evidente, dar forța echipei olandeze din acest moment nu îi permite să aibă obiective personale în Turul Franței.
Sepp Kuss a câștigat deja o etapă într-un mare tur (în Vuelta 2019), iar săptămâna trecută a impresionat în Criteriul Dauphine. După retragerea liderului Roglic, americanul a primit mână liberă din partea echipei și s-a impus în ultima etapă. În Turul Franței, Kuss va avea rolul de "locotenent" al liderului echipei, indiferent că va fi vorba de Roglic sau Tom Doumoulin.
Miguel Angel Lopez a confirmat deja în tururile de 3 săptămâni, obținând 2 locuri 3 în Giro și în Vuelta din 2018. Columbianul de 26 de ani va fi liderul celor de la Astana în acest an în Turul Franței.
Un cățărător de excepție și un "atacant" pursânge, Miguel Angel Lopez poate fi una dintre marile surprize din acest an în Marea Buclă. Faptul că a terminat în top toate marile tururi la care a participat până acum îl recomandă pe columbian ca un candidat serios la primele 10 locuri în clasamentul general.
https://i.eurosport.com/2019/09/15/2677094.jpg

Tadej Pogacar, în Turul Franței. Slovenul impresionează la 21 de ani

Tadej Pogacar este noul star al ciclismului din Slovenia. Rutierul de doar 21 de ani de la UAE Team Emirates a avut o ascensiune incredibilă de când a devenit profesionist. Slovenul a debutat fulminant într-un mare tur anul trecut în Vuelta, unde a câștigat 3 etape și a terminat pe locul 3 în clasamentul general.
Pogacar a devenit campion al Sloveniei la contratimp la sfârșitul lunii iunie, învingându-l cu 9 secunde pe deja consacratul Primoz Roglic. În Criteriul Dauphine, rutierul de doar 21 de ani s-a clasat pe locul 4 la general, ceea ce îi dă mari speranțe că poate face un Tur al Franței de excepție.
Sergio Higuita a impresionat aproape la fel de mult ca Pogacar în sezonul precedent. Columbianul de 23 de ani de la EF Pro Cycling a câștigat o etapă în Vuelta de anul trecut, iar în acest an a câștigat 2 etape și clasasmentul general în Turul Columbiei. De asemenea, Higuita a terminat pe locul 3 la general în Paris-Nice.
Capabil să obțină rezultate bune în etapele medii, columbianul se descurcă de minune și pe cățărările cele mai grele, astfel că pe viitor se așteaptă ca el să fie un rutier care să lupte pentru marile tururi. În funcție de cum va rezista după primele etape, Higuita se va dedica clasamentului general sau, mai probabil, va încerca să își treacă în palmares o etapă în primul său tur al Franței din carieră.
Ben Hermans (34 de ani) este cel mai vârstnic rutier care va debuta în Turul Franței. După 14 sezoane în ciclismul profesionist, belgianul are șansa să ia pulsul Marii Bucle. Hermans nu doar că va debuta la această competiție, dar va fi și liderul celor de la Israel Start Up Nation, asta după ce Dan Martin a declarat forfait în urma căzăturii din Dauphine. Hermans este hotărât să profite de această șansă unică, iar o victorie de etapă sau un top 15 ar putea însemna încununarea unei cariere care se apropie de final.
Jan Hirt (CCC), Marc Hirschi (Sunweb) și Luka Mezgec (Mitchelton Scott) sunt alți 3 rutieri importanți care vor debuta în Turul Franței la ediția din acest an, care va începe sâmbătă, 29 august, în direct la Eurosport.
Ciclism
2021 în sport | Tadej Pogacar, omul capabil să doboare orice record în Turul Franței
24/12/2021 LA 09:24
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22