Nairo a revenit deja pe bicicletă după accidentul din 3 iulie și e văzut de mulți cu un cuvânt greu de spus în Le Tour, competiție care va debuta pe 29 august.
La Arkea, sud americanul a găsit o formație gata să sacrifice orice ambiție pentru gloria liderului ei, iar premisele pentru noi rezultate mari sunt favorabile. Columbianul a reușit deja în primăvară o victorie fantastică pe Mont Ventoux, în Tour de la Provence (cu record de timp pe celebra ascensiune) și a câștigat etapa "regină" din Paris Nisa. Acum, principalul obiectiv e Turul Franței, iar Roglic e convins că acesta poate face o figură frumoasă.
Chiar dacă principalii rivali vor fi liderii Ineos, slovenul e convins că Nairo Quintana poate să reușească performanțe impresionante în munți.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
"Quintana a luat o decizie foarte bună (n.r. să plece de la Movistar), la începutul sezonului a avut o formă fantastică și a obținut victorii importante. Nu cred că are vreun dezavantaj pentru că evoluează la o echipă precum Arkea. A arătat deja de ce e în stare, în Turul Franței va fi foarte greu de oprit", AS Colombia.

Jumbo Visma, echipă fantastică pentru Turul Franței

Jumbo Visma va alinia una dintre cele mai puternice formații din istoria marilor tururi. Pe lângă Tom Dumoulin și Steven Kruijswijk, care vor împărți cu Roglic statutul de lider la startul cursei, olandezii se vor baza și pe alți cățărători puternici - George Bennett, Sepp Kuss și Robert Gesink -, rutieri care ar fi lideri la multe formații de World Tour.
Roglic garantează că nu vor fi animiozități între lideri, așa cum s-a întâmplat la Movistar în trecut, și e convins că fiecare va lupta în primul rând pentru binele echipei, în detrimentul gloriei personale.
"E un sentiment plăcut. Simțim că suntem mai puternici ca echipă și știm că fiecare din noi trei are capacitatea să fie lider în Le Tour. În final, tot ce contează este obiectivul echipei. M-am antrenat foarte bine și sper ca eu să demonstrez că pot fi liderul. Îl vom susține necondiționat pe cel mai puternic", a mai spus învingătorul din Vuelta 2019.
Turul Franței se va desfășura în perioada 29 august - 20 septembrie și va avea acoperire totală pe Eurosport și eurosport.ro.
Ciclism
Primoz Roglic și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! Șefii echipei au planuri mari cu slovenul
22/12/2021 LA 16:22
Ciclism
Alaphilippe: "Nu vreau să îmi termin cariera fără să fi încercat să câştig Turul Franţei"
30/11/2021 LA 12:31