Richard Carapaz era principalul favorit la câștigarea Turului Italiei înainte de start, iar ecuadorianul și-a respectat acest statut până în prezent. Câștigător în 2019, Carapaz a preluat șefia clasamentului general la această ediție după etapa de sâmbăta trecută, când Juan Pedro Lopez a clacat.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375507.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
Turul Italiei
Jai Hindley a câștigat Giro 2022! Carapaz nu a putut face nimic la contratimpul din ultima etapă
29/05/2022 LA 15:35
În acest moment, Carapaz are doar 7 secunde avans în fața lui Jai Hindley, care se anunță un adversar redutabil în ultima săptămână. Oarecum surprinzător, australianul pare să aibă alături o echipă mai puternică, locotenenții lui Carapaz de la Ineos arătând o formă extrem de slabă. În plus, la o distanță destul de mică se află oameni ca Almeida, Landa sau Pozzovivo, gata oricând să speculeze slăbiciunile primlor doi.
Marele atu al campionului olimpic de anul trecut este însă traseul din ultima săptămână. Patru dintre cele 6 etapă rămase au cățări abrupte, pe care Hindley sau Almeida nu se descurcă la fel de bine.

Richard Carapaz: "Echipa va conta foarte mult în ultima săptămână"

De aceea, Carapaz s-a arătat foarte încrezător în ceea ce privește desfășurarea ostilităților, dar a tras un semnal de alarmă spunând că echipa va juca un rol esențial în ultima săptămână. De asemenea, liderul la general a afirmat că știe cu cine se va bate pentru tricoul roz, indicându-i pe Almeida și Hindley ca principalii opozanți, dar și pe Mikel Landa.
"Mă simt chiar mai bine decât m-am simțit în 2019, așa că asta îmi dă și mai multă încredere pentru săptămâna care urmează. Săptămâna care ne așteaptă ne favorizează și mai mult. Sunt o mulțime de metri de urcare, cu etape lungi și finish-uri în ascensiune.
M-am concentrat cu adevărat să fiu puternic pentru aceste etape de munte. Am și tricoul roz și asta îmi dă o motivație suplimentară să îl apăr. Nu avem o zi liniștită toată săptămâna. Cheia va fi să fim concentrați, să o luăm zi cu zi și încercăm să minimizăm pierderile. Suntem gata să dăm totul pe șosea. Echipa este calmă și optimistă cu privire la ceea ce urmează săptămâna viitoare.
Echipa va conta foarte mult în ultima săptămână. Dacă ești prins singur, poți să plătești pentru asta. Echipa este puternică pentru munți cu Richie Porte, Pavel Sivakov, Ben Tulett și Jonathan Castroviejo, care se îmbunătățește după un accident. Avem o idee bună despre cine va fi acolo pentru a lupta pentru tricoul roz. Sunt Almeida și Hindley, dar Landa este și el un mare candidat. Cred că cele 4 etape montane vor fi decisive pentru victoria la general. Cred că proba de contratimp din ultima etapă nu va fi atât de importantă.", a declarat Carapaz, citat de cyclingweekly.com.
Vom avea parte de 4 etape de munte în această ultimă săptămână de Giro, dar specialiștii anticipează că două dintre ele pot crea diferențe mari și vor cimenta generalul: cea de marți și cea de sâmbătă, când trecem și peste Cima Coppi (Passo Pordoi, 2239 metri). În ambele runde avem în meniu doar cățărări de categoria întâi, astfel că avem toate ingredientele pentru atacuri și pentru diferențe mari între rutierii de general.
Turul Italiei
Alessandro Covi a câștigat etapa 20 din Giro! Carapaz a pierdut tricoul roz în fața lui Hindley
28/05/2022 LA 15:28
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55