Tadej Pogacar s-a impus de o manieră impresionantă în singura etapă de contratimp din această ediție a Turului Franței și contrar oricăror așteptări a răsturnat ierarhia în favoarea sa, câștigând practic Turul Franței la prima sa participare la această competiție.
Pe tot parcursul Marii Bucle, Jumbo Visma a fost ca un gigant de neatins și nimic nu anunța rezultatul de astăzi, mai ales că Roglic este un specialist la proba de contratimp. Dar deznodământul a fost unul crunt pentru echipa olandeză și Roglic a pierdut tricoul galben atunci când nici cei mai mari rivali ai săi nu se mai așteptau să o facă.
Diferența dintre cei doi sloveni a fost una uriașă astăzi. În timp ce Pogacar a arătat fluid și puternic, zburând practic pe La Planches des Belles Filles, Roglic nu și-a găsit ritmul, fiind prea rigid, iar stilul său metronomic de pedalare nu a mai apărut, el ridicându-se și așezându-se în șa de mai multe ori. La final, Roglic a găsit totuși puterea să-l felicite pe cel care tocmai îi spulberase un vis și a întrerupt interviul pe care îl acorda acesta pentru a-l îmbrățișa.
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00

Wout Van Aert: "Mă dureau ochii privindu-l pe Roglic"

După ce slovenul și-a arătat dezamăgirea la puțin timp după final, a venit și rândul colegilor săi de echipă să vorbească despre ceea ce s-a întâmplat. Wout Van Aert și Tom Dumoulin, oamenii care s-au sacrificat cel mai mult pentru Roglic în aceste 3 săptămâni de cursă, au oferit câteva declarații pentru trusturi din presa olandeză care au fost preluate de cyclingnews.com.
"Este foarte dificil să pierzi în ultimul moment. Suntem foarte dezamăgiți. Totul a decurs perfect, de fapt, am muncit din greu pentru asta și nu a existat nimic care să indice că va merge prost azi. M-au durut ochii să văd cum Primoz intra în dificultate. Nu părea la fel de lin ca de obicei, îi lipsea cadența. Înainte de start, totul arăta atât de bine. Pogacar a mers într-adevăr fantastic în timp ce Primoz nu a atins nivelul său normal și asta a dus la acest rezultat. Am muncit în fiecare zi. Am dat totul și am făcut totul perfect. Am fost gata să sărbătorim, ca să spunem așa.", a declarat Wout Van Aert după cursă.
De asemenea, Tom Dumoulin, cel care a încheiat al doilea etapa de azi s-a arătat și el uimit de felul extraordinar în care a pedalat Tadej Pogacar: "Ce pot să spun? S-a întâmplat. Nu știu cum a mers Pogacar cu un minut mai repede decât am făcut-o eu. Nu luasem în considerare acest lucru, este o lovitură destul de mare. Am scăpat printre degete câștigarea turului. Am mers bine din nou, dar nu mai contează. Pogacar a fost prea puternic astăzi. Era la un nivel complet diferit de noi. Primoz s-a simțit bine, știa că trebuie să facă un contratimp bun. Nu a fost la cel mai bun nivel al său, dar cu siguranță nici nu a fost foarte rău. Ne-am așteptat să fie suficient."
Paris - Roubaix
Wout Van Aert va lua startul în Paris-Roubaix! Jumbo Visma nu are așteptări prea mari de la belgian
14/04/2022 LA 14:20
Tour des Flandres
Mathieu Van Der Poel a câștigat pentru a doua oară în carieră Turul Flandrei! Pogacar, marele învins
03/04/2022 LA 14:49