Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Champions League | EMMA HINZE, de 5 ori campioană mondială, încântată de egalitatea premiilor

Nicu Savin

Publicat 05/11/2021 la 00:58 GMT+2

EMMA HINZE, cvintuplă campioană mondială la ciclism pe velodrom, a prefațat UCI Track Champions League, cea mai nouă competiție din acest sport, care va începe în acest week-end, în direct și în exclusivitate pe Eurosport.

Emma Hinze auf ihrem Rad

Credit imagine: Getty Images

Una dintre particularitățile aceste întreceri este egalitatea perfectă de gen. Vor participa 72 de sportivi: 36 de bărbați și 36 de femei, care vor concura pe parcursul a 5 etape. Premiile în bani vor depăși 500.000 de €, iar sumele vor fi distribuite în mod egal câștigătorilor de la masculin și feminin.
Emma Hinze, una dintre cele mai bune rutiere pe velodrom în acest moment s-a arătat foarte încântată de inițiativa organizatorilor de a acorda premii egale pentru bărbați și femei.
"Este foarte bine că această competiție va fi la televizor în fiecare weekend și vor fi aceiași rivali în fiecare weekend. Deci trebuie să fii bun timp de șase săptămâni. Și îmi place egalitatea dintre bărbați și femei, că există același număr de sportivi, același premiu în bani, și același număr de puncte UCI.
Când facem aceleași performanțe, e bine să fim recompenasate la fel ca bărbații. Sunt foarte fericită de egalitatea din UCI Track Champions League", a declarat Emma Hinze pentru
Citește și:

CÂND ȘI UNDE VOR AVEA LOC CELE 5 ETAPE UCI CHAMPIONS LEAGUE PE VELODROM

Programul primei ediții UCI Champions League cuprinde cinci etape în patru țări. Fiecare concurs va fi condensat într-un program rapid de două ore.
  • Etapa 1: Mallorca, Spania – sâmbătă, 6 noiembrie
  • Etapa a 2-a: Panevezys, Lituania – sâmbătă, 27 noiembrie
  • Etapa a 3-a: Londra, Marea Britanie – vineri, 3 decembrie
  • Etapa a 4-a: Londra, Marea Britanie – sâmbătă, 4 decembrie
  • Etapa a 5-a: Tel Aviv, Israel – sâmbătă, 11 decembrie

FORMATUL COMPETIȚIEI

Atât competiția masculină, cât și cea feminină este împărțită în două, cu un campionat de sprint și un campionat de anduranță. Fiecare campionat va avea câte 18 rutieri concurând pentru glorie.
Campionatul de sprint se reduce la cele mai interesante două formate:
1) keirin, unde cei mai rapizi doi alergători din trei serii se califică într-o finală cu șase sportivi
2) sprint, cu curse de trei rutieri care va culmina cu o finală.
În campionatul de anduranță au fost alese cele două curse care promit cea mai mare dramă, dar de data aceasta cu toți sportivii concurând în același timp.
1) scratch, într-o versiune mai scurtă și mai rapidă decât cea văzută în alte evenimente
2) Cursa de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture până când rămâne doar unul.

CUM SE VOR STABILI CÂȘTIGĂTORII?

Rutierii primesc puncte la fiecare cursă, în funcție de poziția lor. Rezultatele sunt acumulate în campionatele respective, alegându-se în cele din urmă patru campioni (sprint și anduranță masculin; sprint și anduranță feminin), după runda finală de la Tel Aviv pe 11 decembrie.
Prima etapă din UCI Track Champions League va fi sâmbătă, 6 noiembrie, la Mallorca, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 4K și Eurosport Player cu începe de la ora 19:40.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo