Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Acestea sunt principalele favorite în competițiile feminine

Nicu Savin

Publicat 05/11/2021 la 23:43 GMT+2

UCI Track Champions League va debuta sâmbătă, 6 noiembrie, la Mallorca, iar toate cursele din cea mai nouă competiție din ciclismul pe velodrom vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.

Kelsey Mitchell

Credit imagine: Eurosport

A mai rămas o singură zi până la debutul UCI Track Champions League, competiția care promite să revoluționeze ciclismul pe velodrom. Prima etapă va avea loc la Mallorca, iar cei 72 de sportivi sunt gata să ofere cel mai mare spectacol.
Unul dintre obiectivele organizatorilor a fost să creeze o competiție perfect egală din punct de vedere al genului. Ca atare, femeile vor concura în aceleași probe ca și bărbații, iar premiile în bani în valoare de peste 500.000 de € vor fi împărțite în mod egal de câștigători.
picture

UCI Champions League : Trailer

În cele ce urmează vă vom prezenta care sunt marile favorite în cele 2 competiții feminine: sprint și anduranță.
Citește și:

UCI Track Champions League | Favoritele în campionatul de sprint

Campionatul de sprint se reduce la cele mai interesante două formate:
  • 1) keirin, unde cei mai rapizi doi alergători din trei serii se califică într-o finală cu șase sportivi
  • 2) sprint, cu curse de trei rutieri care va culmina cu o finală.
1.Kelsey Mitchell (Canada, 27 de ani)
Ea s-a remarcat la Tokyo și este campioana olimpică la sprintul individual. Cu pedigree-ul ei, canadianca se numără printre favoritele UCI Track Champions League. După Jocurile Olimpice, forma sa a scăzut, ea luând doar bronzul la sprint individual la Roubaix, la Campionatele Mondiale.
2.Lea Friedrich (Germania, 21)
Deși are doar oar 21, totuși a cucerit trei medalii de aur la Roubaix: la sprintul pe echipe, la 500 m și la keirin. Adăugați la asta o medalie de argint la sprintul individual și veți obține un mix care o pune în fruntea listei favoritelor în UCI Track Champions League.
3.Emma Hinze (Germania, 24 de ani)
Hinze este campioana mondial la sprintul individual și ar trebui luată serios în considerare alături de Friedrich și Mitchell. Aurul mondial cucerit de curând nu a fost o întâmplare, deoarece a fost regina lumii 2020, cu 3 medalii de aur la mondialele de la Berlin.
4.Shanne Braspennincx (Olanda, 30 de ani)
Braspennincx este în aceeași categorie cu trio-ul de mai sus, așa cum a demonstrat la Tokyo, câștigând aurul la keirin. Braspennincx se descurcă bine și la sprinturi individuale, după ce a câștigat titlul european la începutul acestui an. În finală, tânăra Friedrich a fost cea care a căzut în capcana ei, astfel că olandeza va avea cu siguranță un cuvânt greu de spus și la UCI Track Champions League.
Mathilde Gros (Franța, 22 de ani)
Confruntată cu o astfel de competiție stelară, Gros pare să se claseze printre out-side-eri. Dar franțuzoaica are destule argumente pentru aspera la un rezultat foarte bun: talentul ei, începutul ei fulminant de carieră (medaliată mondială la 19 ani) și rezultatele recente - un bronz la sprintul individual de la Campionatele Europene. După o Olimpiada dezamăgitoare, marcată de unele greșeli tactice și o eliminare foto-finish în recalificări, Gros este entuziasmată de ideea de a lupta cu cele mai bune adversare și poate fi surpriza plăcută în UCI Track Champions League.
La aceste cinci nume din lumea sprintului, trebuie să le adăugăm și pe Olena Starikova (Ucraina) - medaliată cu argint la sprint în această vară - și Lauriane Genest (Canada), care s-a clasat pe locul trei la keirin la Olimpiada de la Tokio.

UCI Track Champions League | Favoritele în campionatul de anduranță

În campionatul de anduranță au fost alese cele două curse care promit cea mai mare dramă, dar de data aceasta cu toți sportivii concurând în același timp.
  • 1) scratch, într-o versiune mai scurtă și mai rapidă decât cea văzută în alte evenimente
  • 2) Cursa de eliminare, în care un sportiv este eliminat la fiecare două ture până când rămâne doar unul.
1.Kirsten Wild (Olanda, 39 de ani).
În vârstă de 39 de ani, batava are 109 victorii pe șosea și aproape la fel de mult succes pe velodrom. Wild este o legendă a ciclismului care participă la UCI Track Champions League. Rutiera olandeză, care s-a retras de pe șosea în 2021, continuă să strălucească pe velodrom. Dovada a venit vara aceasta cu un bronz olimpic la omnium. La mondialele de la Roubaix a câștigat proba de Madison alături de Amy Pieters. Wild nu mai are o dominație totală cum se întâmpla acum câțiva ani, dar are în continuare performanțe la un nivel înalt.
2.Katie Archibald (Marea Britanie, 27 de ani)
Are două titluri olimpice - la urmărirea pe echipe în 2016 și la Madison în 2020. Archibald este o candidată credibil la victoria generală la categoria de anduranță. Succesul ei anterior a fost în evenimente combinate, dar ea a arătat la mondialele de anul acesta că poate performa și individual, cucerind aurul la omnium.
Yumi Kajihara (Japonia, 24 de ani)
Cursa ei preferată nu este în calendarul UCI Track Champions League, dar Yumi Kajihara, campioană mondială la omnium 2020 și medaliată cu argint la Tokyo, este în fața unei mari provocări.
Nipona este cu siguranță o rutieră de urmărit, așa cum va fi și multipla campioană mondială Annette Edmondson (Australia), dar și Gulnaz Khatuntseva (Rusia) - câștigătoarea cursei de puncte de la europenele din acest an.
Prima etapă din UCI Track Champions League va fi sâmbătă, 6 noiembrie, la Mallorca, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate pe Eurosport 4K și Eurosport Player cu începe de la ora 19:40.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo